Υπ. Υγείας: Παρατηρήθηκαν προβλήματα στο Test to Stay που θα επιλυθούν

«M΄ αυτό το μέτρο δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να γνωρίζουν σε πολύ λίγα λεπτά εάν το παιδί τους θα παραμείνει στο σχολείο ή εάν θα αυτοπεριοριστεί στο σπίτι»

a207d2fc416c28c895407505b850239c 1 Covid-19, Test to Stay, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σε σχολεία για να επιβλέψει την εφαρμογή του Test to Stay, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (25/01) ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σε δηλώσεις από το Δημοτικό σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα ο κος Χατζηπαντέλας είπε πως όλα κυλούν ομαλά στο συγκεκριμένο κέντρο δειγματοληψίας ωστόσο σε άλλα κέντρα διαφάνηκαν προβλήματα.

«Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται σε όλη την Κύπρο και επικοινώνησα με λειτουργούς του Υπουργείου που έχουν επισκεφθεί άλλα κέντρα. Έχουμε εντοπίσει κάποια μικροπροβλήματα, που είναι λογικό και θα τα επιλύσουμε», είπε.

161efaba1e8c43 Covid-19, Test to Stay, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σημείωσε πως μ΄ αυτό το μέτρο δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να γνωρίζουν σε πολύ λίγα λεπτά εάν το παιδί τους θα παραμείνει στο σχολείο ή εάν θα αυτοπεριοριστεί στο σπίτι.

«Νιώθουμε περήφανοι που έχουμε εφαρμόσει αυτό το μέτρο και θέλω να ευχαριστήσω την Καρολίνα Στυλιανού και την ομάδα της που οργάνωσε την όλη διαδικασία σε όλη την Κύπρο. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μέτρο και τη Δευτέρα θα αξιολογηθεί», ανέφερε.

161efabb576e10 Covid-19, Test to Stay, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τέλος σ΄ερώτηση εάν θα υπάρξουν χαλαρώσεις στα μέτρα κατά της πανδημίας ο κος Χατζηπαντέλας είπε πως γίνει συζήτηση σήμερα  και θα ακούσει τις εισηγήσεις των ειδικών.