Υπ.Υγείας: «Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κάνουμε ένα lockdown, όπως γίνεται σε άλλες χώρες»

Αντί lockdown προσπαθούμε για εφαρμογή μέτρων, με τον δύσκολο τρόπο, λέει ο Υπουργός Υγείας

chatzipantelas ypourgos ygeias lockdown, μέτρα, ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κάνουμε ένα lockdown, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας προσθέτοντας πως γίνεται προσπάθεια «με τον δύσκολο τρόπο» να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε δηλώσεις στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Τεχνική Σχολή Λάρνακας και ερωτηθείς κατά πόσον αναμένεται αυστηροποίηση των μέτρων κατά του COVID-19 στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, o Υπουργός Υγείας απάντησε ότι «περιμένω να ακούσω τους ειδικούς. Όλες τις εισηγήσεις τους θα τις μεταφέρω αύριο στους συναδέλφους στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα αποφασίσουμε αναλόγως».

Ερωτηθείς για τα οικογενειακά τραπέζια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ο Υπουργός απάντησε πως «ακούγονται πολλά» και πρόσθεσε πως θέλει πρώτα να ακούσει τις εισηγήσεις των ειδικών πριν τοποθετηθεί ο ίδιος.

Σημείωσε ακόμα ότι «τον Σεπτέμβριο όταν άνοιξαν τα σχολεία κανείς δεν πίστευε ότι σήμερα θα είμαστε εδώ (στη Τεχνική Σχολή) και θα ακούγαμε τα κάλαντα. Η Κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε τα κατάλληλα μέτρα από τον Αύγουστο και τα σχολεία μας είναι ανοικτά».

Ταυτόχρονα κάλεσε όλους «να μην μηδενίζουμε τα πράγματα που γίνονται στον τόπο μας. Πρέπει όλοι μας να δούμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, τι συμβαίνει σε γειτονικές μας χώρες» είπε και σημείωσε πως «βλέπουμε το παράδειγμα της Ολλανδίας, τι συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες και βλέπουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας».

Άρα, συνέχισε ο κ. Χατζηπαντέλας «ας μην τα μηδενίζουμε όλα, ας είμαστε όλοι αισιόδοξοι. Τώρα που είναι γιορτές όλοι μας ας βάλουμε νερό στο κρασί μας και να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, να αφήσουμε το εγώ μας και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για το καλό του κόσμου, για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό όλων αυτών των παιδιών που είχαν την ευκαιρία να είναι σήμερα εδώ και να λένε τα κάλαντα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι και ο ίδιος θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του, ώστε ο κόσμος να κάνει Χριστούγεννα, ο Υπουργός είπε πως «ο πρώτος που βάζει νερό στο κρασί του είναι ο Υπουργός. Κατανοώ τις ανησυχίες του κόσμου αλλά την ίδια στιγμή έχουμε μεγάλη ευθύνη να κρατήσουμε τον τόπο ανοικτό, τις επιχειρήσεις ανοικτές, την οικονομία ανοικτή και να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να κάνει Χριστούγεννα με τα αγαπημένα του πρόσωπα».

Σημείωσε ακόμα ότι «το πιο εύκολο πράγμα για μας θα ήταν να κάνουμε ένα lockdown όπως κάνουν στις άλλες χώρες και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αλλά προσπαθούμε με τον δύσκολο τρόπο, να εφαρμόσουμε τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε και όπως φαίνεται αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή τα μέτρα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα».