ΥΠΑΜ: Η άμυνά μας μέσο κατοχύρωσης και ασφάλειας ΚΔ για αποτροπή απειλών

"Ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης και το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ προχωρεί σταθερά στην υλοποίηση του εξοπλιστικού μας προγράμματος"

eutuxia ereuna 24

Στη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, η Τουρκία παρουσιάζεται ως ειρηνοποιός στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, με την κατοχή πέραν του 36% των εδαφών της πατρίδας μας, τις παράνομες προκλήσεις και παραβιάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ενέργειες που αποσκοπούν ξεκάθαρα στη διχοτόμηση της Κύπρου, δήλωσε την Παρασκευή ο ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε χαιρετισμό στον εορτασμό του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου, στο στρατόπεδο “Τάσος Μάρκου” ο ΥΠΑΜ είπε ότι συγχρόνως η Άγκυρα διεξάγει ένα συνεχιζόμενο υβριδικό πόλεμο με την εκμετάλλευση της ανθρώπινης δυστυχίας, προωθώντας σε τακτική βάση την παράνομη μετανάστευση, στοχεύοντας στην αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η στάση της Τουρκίας διαμορφώνει ένα δυσχερές περιβάλλον που επιβάλλει την εγρήγορση αλλά και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς.

“Ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης και το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ προχωρεί σταθερά στην υλοποίηση του εξοπλιστικού μας προγράμματος. Η άμυνα της Κύπρου αποτελεί μέσο κατοχύρωσης και ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποτροπή κινδύνων και απειλών. Στόχος μας είναι να καταστεί η Εθνική Φρουρά ένας σύγχρονος και ευέλικτος στρατός, ικανός να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε πρόκληση”, ανέφερε.

Ταυτόχρονα τόνισε πως δεν παύουμε να παραμένουμε έτοιμοι για πολιτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για δίκαιη επίλυση του κυπριακού, στηριζόμενοι στο Διεθνές Δίκαιο και στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η δέσμη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προτείνουμε σκοπό έχει να υποβοηθήσει την προσπάθεια αυτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ