Υπεύθυνοι υποστατικών εργάζονταν χωρίς μάσκα – Πρόστιμα σε πολίτες για τα μέτρα

Σε καταγγελίες 6 πολιτών και 4 υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία για παραβίαση μέτρων COVID το τελευταίο 24ωρο

1 37 safepass, έλεγχος, μάσκα, Πρόστιμο

Σε καταγγελίες 6 πολιτών και 4 υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά από 2.581 ελέγχους που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.172 έλεγχοι, από τους οποίους δεν προέκυψαν καταγγελίες, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 210 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 1 καταγγελία πολίτη και 2 υπευθύνων υποστατικών.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 433 έλεγχοι με 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υπεύθυνου υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 130 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε μια καταγγελία υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 102 έλεγχοι με 1 καταγγελία πολίτη και μια υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 416 έλεγχοι και υπήρξαν 2 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 149 έλεγχοι χωρίς καταγγελίες.

Σχετικά με τις καταγγελίες σε υποστατικά, αυτές αφορούν σε υπεραγορά στη Λεμεσό όπου δεν γινόταν έλεγχος SafePass και ο υπεύθυνος έλαβε πρόστιμο 1500 ευρώ . Επίσης υπεύθυνος ταχυφαγείου στη Λεμεσό δεν προχωρούσε σε έλεγχο SafePass με αποτέλεσμα να λάβει πρόστιμο 750 ευρώ.Στη Λάρνακα μετά από έλεγχο σε κομμωτήριο υπεύθυνος εργαζόταν χωρίς μάσκα όπως επίσης χωρίς μάσκα εργαζόταν και υπεύθυνος κουρείου στην Πάφο. Και στο δύο επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.