Υπεγράφη η Διακρατική Συμφωνία για τον Εast Med

Στις 6:30, παρουσία των τριών ηγετών, θα υπογραφεί η Διακρατική Συμφωνία για τον East Med, από τους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου

23A9FC59 5450 4292 A6DE 6849D9EBAD43

Υπεγράφη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης η Διακρατική Συμφωνία για τον East Med, από τους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, Κωστή Χατζηδάκη, Γιουβάλ Στάινιτς και Γιώργο Λακκοτρύπη αντίστοιχα. Οι υπογραφές έπεσαν παρουσία των ηγετών των τριών χωρών, Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Αναστασιάδη και Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed έχει διάσταση οικονομική, αναπτυξιακή και γεωστρατηγική πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς φυσικού αερίου και πέρα από τις προφανείς συνέπειες για τις χώρες αποτελεί και συμβολή στην ειρήνη και την γεωστρατηγική σταθερότητα στην περιοχή. Ο αγωγός θα αναβαθμίσει και τον γεωστρατηγικό ρόλο Ελλάδας και Κύπρου και η χώρα μας καθίσταται κρίσιμος παίκτης στην ενεργειακή τροφοδοσία της περιοχή», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ελληνας πρωθυπουργός, αμέσως μετά από την υπογραφή της συμφωνίας.

Είχε προηγηθεί η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

C1C1FC59 AA20 4F54 A632 E7CA52208138

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ