ΥΠΕΣ: Θα δοθούν στη δημοσιότητα οι 43 πολυκατοικίες με στατικό πρόβλημα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι ένα θέμα που χρονίζει»

3D13301C 828B 43A0 9A2E E1DF0D794E27

Για το πρόβλημα της ακαταλληλότητας προσφυγικών πολυκατοικιών και το μεταναστευτικό μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το θέμα των προσφυγικών πολυκατοικιών «είναι ένα θέμα που χρονίζει. Ενημερώθηκα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο και έδωσα οδηγίες στο Τμήμα Πολεοδομίας για συγκεκριμένες λύσεις, επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες λύσεις και έχω ζητήσει σήμερα συνάντηση με άλλους εμπλεκόμενους, ώστε να ανακοινώσουμε ένα σχέδιο με οριστικές λύσεις όχι μόνο για προσφυγικές πολυκατοικίες αλλά για όλους τους προσφυγικούς συνοικισμούς».

Συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν νομικά εμπόδια για την Κυβέρνηση που την αποτρέπουν να «μπει» σε αυτές τις πολυκατοικίες. Σκοπός είναι να υπερπηδήσουμε αυτά τα εμπόδια και επιπλέον να επισπεύσουμε τις διαδικασίες».

Τόνισε ότι «θα δοθούν στη δημοσιότητα οι 43 πολυκατοικίες που αντιμετωπίζουν στατικό πρόβλημα, απλώς αναμένω να έχουμε και τη λύση. Όταν παρουσιάζουμε ένα πρόβλημα πρέπει να έχουμε και τις λύσεις».

Για το μεταναστευτικό, είπε ότι «είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, δεχόμαστε δυσανάλογη πίεση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη. Δυστυχώς γίνεται εργαλειοποίηση από την Τουρκία, 95% των παράτυπων μεταναστών έρχονται από την πράσινη γραμμή και δεν μπορεί να γίνει επαρκής επιτήρηση, επειδή δεν είναι σύνορο».

Συμπλήρωσε ότι στο θέμα της διαχείρισης, «γίνεται μια αναβάθμιση του Πουρνάρα και αυτό μπορεί να πιστωθεί στον προηγούμενο ΥΠΕΣ. Επίσης, προκηρύσσεται το έργο για τις Λίμνες για να γίνει προαναχωρητικό κέντρο, όπως επίσης κέντρο φιλοξενίας 1000 και 800 θέσεων αντίστοιχα».

Επεσήμανε ότι είμαστε στη διαδικασία πρόσληψης ακόμα 27 ατόμων στην Υπηρεσία Ασύλου, ενώ θα προσληφθούν άλλα 20 άτομα μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου μέχρι τέλη Μαΐου, άρα θα εξετάζουν τις διπλάσιες αιτήσεις. Επίσης, πρότεινα να γίνουν άλλες 25 προσλήψεις, ώστε να φτάνουν μέχρι τέλη Αυγούστου 125 άτομα.

Δείτε το βίντεο: