Υπό κράτηση 32χρονος – Προσπάθησε να ταξιδέψει με «δανεικό» διαβατήριο

Προσπάθησε να ταξιδέψει με «δανεικό» διαβατήριο

3B66C109 62B2 42E3 AFFD CE28B38312C0

Διάταγμα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 33χρονου για υπόθεση πλαστοπροσωπίας, ένα άλλο πρόσωπο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για υπόθεση πλαστοπροσωπίας στον αερολιμένα Πάφου και δύο ανήλικοι, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εντοπίστηκαν κατά τον διαβατηριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, σε δύο περιπτώσεις, δύο πρόσωπα παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου έχοντας στην κατοχή του ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ανήκαν σε άλλα πρόσωπα σε μια προσπάθεια να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 33 ετών από το Κόνγκο, συνελήφθη και την Κυριακή παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης δύο  ημερών.

Ακόμη ένα πρόσωπο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για υπόθεση πλαστοπροσωπίας στον αερολιμένα Πάφου, ενώ επίσης άλλα δύο ανήλικα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στον αερολιμένα Πάφου με ταξιδιωτικά έγγραφα, που φέρεται να είναι πλαστά αφού έτυχαν ειδικού χειρισμού λόγω της ηλικίας τους στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κλειστή δομή.

Και οι τέσσερις υποθέσεις διερευνώνται από το ΤΑΕ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ