Υπό κράτηση οι τρεις ύποπτοι για τις 303 χιλιάδες κροτίδες

8ήμερη κράτηση των τριών υπόπτων σε σχέση με τον εντοπισμό των 303 χιλιάδων κροτίδων

F54479A4 D98B 47FD 8F56 7F3B1031236F

Μετά από πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη κράτηση των τριών υπόπτων, ενός 26χρονου και δυο 24χρονων, σε σχέση με τον εντοπισμό των 303 χιλιάδων κροτίδων, σε εμπορευματοκιβώτιο, στη Λεμεσό.

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθηκαν την Πέμπτη μετά από παρακολούθηση, μελών της ΥΚΑΝ, αποθήκης εταιρείας εισαγωγών και μεταφορών, στην περιοχή Ύψωνα, στο πλαίσιο αξιολόγησης συγκεκριμένης πληροφορίας.

Το εμπορευματοκιβώτιο έφτασε γύρω στις 09.30 και ελέγχθηκε στην παρουσία του υπεύθυνου της αποθήκης, όπου διαπιστώθηκε πως δυο παλέτα έφεραν αριθμό χάρτινων κιβωτίων που περιείχαν κροτίδες.

Λίγο αργότερα κατέφθασε στην αποθήκη αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ύποπτοι, ενώ ο συνοδηγός εισήλθε στην αποθήκη κρατώντας διάφορα έγγραφα και ακολούθως αναχώρησε μαζί με τα άλλα δυο πρόσωπα.

Το όχημα ανακόπηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ και  κατά τη διάρκεια του έλεγχου διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 26χρονος, ενώ συνεπιβάτες άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 24 ετών, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με την εισαγωγή του εμπορεύματος, μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ στην κατοχή του 26χρονου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €2.170 και στην κατοχή ενός από τους 24χρονους εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €12.230 καθώς και 5.235 Τούρκικες λίρες.

Ακολούθησε έρευνα στην αποθήκη, όπου εκφορτώθηκε το εμπορευματοκιβώτιο και διαπιστώθηκε πως περιείχε συνολικά 303.000 κροτίδες, οι οποίες και παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Οι ύποπτοι, που φέρεται να μην παραδέχονται εμπλοκή στην υπόθεση, οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ