Από 1η Αυγούστου Βρετανοί τουρίστες υπό προϋποθέσεις

airplane 531687795 Αγγλία, Πτήσεις, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Την άποψη ότι η Αγγλία θα μπορούσε να μπει στην κατηγορία Β΄ από την 1η Αυγούστου, αν συνεχιστεί η καλή εικόνα που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασαν κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό οι επιδημιολόγοι.

δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι εξετάστηκε η κατηγοριοποίηση των χωρών, προσθέτοντας ότι έγινε ειδική αναφορά σε χώρες με σημαντική συνεισφορά στον τουρισμό της Κύπρου, όπως η Αγγλία, η Ρωσία και το Ισραήλ.

O κ. Ιωάννου σημείωσε ότι το Ισραήλ δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί η Κύπρος να υποδεχθεί τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Όσον αφορά τη Ρωσία, η χώρα παραμένει στην κατηγορία Γ’, καθώς η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα παραμένει κακή.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι έγινε γενική εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο, ενώ όπως ανέφερε αποφασίστηκε να επαναξιολογηθούν όλα τα πρωτόκολλα.

Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ακόμη, ότι μετά από πρόταση του Δρ. Λεόντιου Κωστρίκκη, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πενταπλασιασμό των ελέγχων στα αεροδρόμια χωρίς επιπλέον κόστος, ακολουθώντας όπως είπε το παράδειγμα άλλων χωρών.

Καμία ανησυχία για οδοφράγματα

Από την πλευρά το ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε πως έγινε μία σύντομη συζήτηση και για το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιείται η θέση της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Γενικότερα για τα οδοφράγματα, ο Δρ Καραγιάννης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς οι Τουρκοκύπριοι υποβίβασαν την Τουρκία, προσθέτοντας περισσότερους ελέγους στα άτομα που φτάνουν στα κατεχόμενα.

Σημείωσε ακόμη ότι οι αλλαγές στα πρωτόκολλα που αποφασίστηκαν σήμερα, θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή:politis