Υποβολή αιτήσεων για χορηγία για δίδακτρα & ενοίκιο – Οδηγίες για συμπλήρωση της αίτησης

Η αίτηση θα πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνεται από τον αιτητή με τα δικά του στοιχεία.

b foititika daneia

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2020 – 2021 ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για χορηγία που αφορά δίδακτρα ή ενοίκιο για φοιτητές.

Η αίτηση θα πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνεται από τον αιτητή με τα δικά του στοιχεία. Σε περίπτωση που υποβάλλεται με τα στοιχεία άλλου προσώπου θα απορρίπτεται.

Θα πρέπει να είναι συμπληρωμένη σωστά με όλα τα στοιχεία που απαιτούνται να είναι καταγραμμένα στην αίτηση.

Θα πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας αλλά και για έκτακτα γεγονότα που έχουν επισυμβεί και τα οποία έχουν επηρεάσει την φοίτηση του αιτητή.

Σε περιπτώσεις όπου τα εισοδήματα της οικογένειας έχουν επηρεαστεί λόγω της πανδημίας, το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποδεικνύεται με βεβαίωση εισοδημάτων από τις κοινωνικές ασφαλίσεις για το τρέχον έτος ή βεβαίωση τερματισμού των επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση μη απόδειξης των γεγονότων αυτά δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Δικαίωμα διεκδίκησης οικονομικής βοήθειας από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης έχουν:

  1. Είναι πολίτες οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  2. Τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας είναι τέτοια που καθιστούν αναγκαία τη διακοπή της συνέχισης των σπουδών του παιδιού (θα πρέπει να υποβάλλονται για εξέταση τεκμηριωμένες αιτήσεις που να αποδεικνύουν τη σοβαρότητα τους).
  3. Είναι δυσπραγούντα άτομα τα οποία λόγω έκτακτων κοινωνικών περιστατικών ή άλλων εξαιρετικών συμβάντων, που έχουν επισυμβεί μετά την εγγραφή ή την εξασφάλιση θέσης τους σε Πανεπιστήμιο, έχουν επηρεαστεί άμεσα και παρουσιάζουν σοβαρές δυσκολίες στη συνέχιση της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης.
  4. Έχουν συμπληρώσει σχετική αίτηση που δημοσιοποιεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις που αποδεικνύουν τη γνησιότητα των στοιχείων που έχουν δηλωθεί. Ελλιπείς αιτήσεις που δε θα συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις, θα απορρίπτονται και δε θα γίνονται αποδεκτές.
  5. Έχουν εξασφαλίσει εγγραφή/θέση σε πανεπιστημιακό ίδρυμα για Προπτυχιακές σπουδές.
  6. Δεν έχει αιτηθεί στην Επιτροπή για οικονομική χορηγία άλλο μέλος της οικογένειας του.

Η Οικονομική χορηγία θα αφορά δίδακτρα πανεπιστημίου και ενοίκια φοιτητή μόνο, ενώ η έγκριση κάθε αιτητή/τριας από τον Φορέα για οικονομική χορηγία, θα αφορά μόνο για ένα από τα δύο.

Σημειώνεται ότι, ανάλογα με το ύψος των διαθέσιμων πιστώσεων στο ταμείο του φορέα θα αποφασίζεται και ο αριθμός των προσώπων που θα λάβουν οικονομική χορηγία, καθώς και το ύψος της.