Ζητά πίσω τα λεφτά από επιχειρήσεις που έκαναν απολύσεις

Σαφέστατη ήταν η Υπουργός Εργασίας αναφορικά με τις επιχειρήσεις και του εργοδότες που έχουν προβεί σε απολύσεις κατά παράβαση των κανονισμών για συμμετοχή στα σχέδια ενίσχυσης.

Σε ειδική αναφορά για τις απολύσεις προέβη η Υπουργός Εργασίας, μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων στήριξης για εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Η κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε ερώτηση για τις κινήσεις του Υπουργείου Εργασίας έναντι επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα σχέδια ενίσχυσης που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αναφέρθηκε σε ανάκληση των επιδομάτων. «Μέχρι τώρα δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα απολύσεων. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις όπου κάποιες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα σχέδια, έχουν προβεί σε απολύσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις προχωρούμε και ζητούμε την επιστροφή όλων των ποσών τα οποία έλαβαν από τα σχέδια, εφόσον μιλάμε για σχέδια που είχαν ως προϋπόθεση το να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δηλαδή περιέλθει στη γνώση μας ότι έχει απολυθεί εργαζόμενος, ζητούμε την επιστροφή όλων των χρημάτων που έχουν λάβει από τα ειδικά σχέδια».

Συνεχίζοντας η Υπουργός Εργασίας και αναφορικά με τα νέα σχέδια που ανακοίνωσε σήμερα, διευκρίνισε ότι «για να συμμετέχουν στα νέα σχέδια ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να απολύσουν εργαζόμενους μέχρι και τον Μάρτη του 2021, που θα ισχύει και η επιδότηση». Επιπρόσθετα η Υπουργός διευκρίνισε ότι η αναφορά αυτή «αφορά και όσους έχουν σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο πέραν των 30 μηνών. Ανεξάρτητα αν υπάρχει συμβόλαιο που αφορά περίοδο εργοδότηση ενός ή δύο μηνών, εμείς αυτό που κοιτάμε είναι τη συνολική διάρκεια της εργοδότησης του στον συγκεκριμένο εργοδότη».

Πηγή: Economy Today

Ροη Ειδησεων

Εντός επόμενων δύο εβδομάδων η επανεξέταση μέτρου για μετακίνηση φιλάθλων

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να επανεξεταστεί το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης φιλοξενούμενων φιλάθλων στα…

5 Ιουλίου, 2024

Αποτσίγαρο προκάλεσε πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Πάφου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου σε σύντομο χρονικό διάστημα…

5 Ιουλίου, 2024

ΥΠΕΣ: Παρά τα μικροπροβλήματα όλα κυλούν ομαλά με μεταρρύθμιση

Παρά τα μικροπροβλήματα που σημειώθηκαν τις πρώτες λίγες μέρες εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,…

5 Ιουλίου, 2024

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…

5 Ιουλίου, 2024

Με συγγνώμη παραιτήθηκε από την ηγεσία των Τόρις ο Σούνακ

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές…

5 Ιουλίου, 2024

Δήμος Αμμοχώστου: Eπανεκλέγηκε Αντιδήμαρχος ο Χρύσανθος Ζαννέτος

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 04/04/2024 η πρώτη συνεδρία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου, στο…

5 Ιουλίου, 2024