Ζητούν απευθείας αεροπορική σύνδεση Κύπρου–Κίνας για προσέλκυση τουριστών

Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της Κινεζικής Κυβέρνησης επισκέπτεται το Υφυπουργείο Τουρισμού

0C3055F2 C2A3 43BB 8528 35DE6D0DE85D

Ιδέες, απόψεις και εισηγήσεις για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Κίνας στον τομέα του τουρισμού αντάλλαξαν την Δευτέρα, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Κώστας Κουμής, και ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας, Li Qun, στο Υφυπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, τον κ. Li Qun συνόδευαν ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο και ολιγομελή αντιπροσωπεία, ενώ σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της Κινεζικής Κυβέρνησης επισκέπτεται το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται, συμφωνήθηκε όπως προγραμματισθεί, κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, διαδικτυακό συνέδριο μεταξύ των δύο Υφυπουργείων και όπως η συνεργασία προχωρήσει με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης.

Προστίθεται ότι στη συνάντηση ο κ. Κουμής, αφού εξήρε τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, υπογράμμισε την ανάγκη όπως επιδιωχθεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση Κύπρου – Κίνας.

Πρότεινε, επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, όπως συμπεριληφθούν ως κεφάλαια συζήτησης, τόσο στο διαδικτυακό συνέδριο, όσο και στο Μνημόνιο Συναντίληψης, ο εκπαιδευτικός τουρισμός, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια της χώρας μας να καταστεί προορισμός για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη γνώση ξένων γλωσσών, ο αθλητικός τουρισμός τονίζοντας ότι στο παρελθόν ομάδες από την Κίνα επισκέφθηκαν την Κύπρο για προετοιμασία.

Αναφέρεται επίσης, ότι ο κ. Κουμής πρόσθεσε ότι θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να καταστεί σχετικό πλάνο με σκοπό την προβολή της γαστρονομίας της κάθε χώρας, ενώ απηύθυνε, πρόσκληση προς τον Κινέζο ομόλογό του για συμμετοχή στην ετήσια τουριστική έκθεση που διοργανώνεται στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κουμής, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά τη συνάντηση, είπε ότι η επίσκεψη του Κινέζου Υφυπουργού ήταν μεγάλη τιμή για το Υφυπουργείο Τουρισμού και μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητηθεί η πιθανότητα σύναψης στενότερης συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας, κ. Li Qun στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στο πολύ φιλικό κλίμα που επικράτησε καθ’ όλη τη συνάντηση και συζήτηση με τον Κύπριο ομόλογό του.

«Συμφωνήσαμε», είπε ο κ. Li Qun, «ότι Κύπρος και η Κίνα είναι χώρες με μεγάλη ιστορία και μέσα από την εξέλιξη των πολιτισμών μας έχουμε κοινά χαρακτηριστικά κουλτούρας και έθιμα, που είναι πολύ σημαντικοί τουριστικοί πόροι, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν για να προσελκύσουν τουρίστες και από τις δύο πλευρές.

Ο Κινέζος Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογό του για τη φιλοξενία και τη συνάντηση και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κίνα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ