Ζητούν επέκταση ωραρίου για δεξιώσεις γάμων – Τι ισχύει για χορούς

«Ο σύνδεσμος δεν συμφωνεί με τα ωράρια τα οποία έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας. Με αυτό το ωράριο δεν μπορεί να γίνει πραγματική επανεκκίνηση»

6da297f3af2f26836d4a0313da89a966 ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ, ΓΑΜΟΙ
Έπειτα από αρκετό καιρό αναμονής, επανεκκινούν από σήμερα οι εκδηλώσεις (γάμοι και βαπτίσεις) μετά και από τις νέες χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το νέο διάταγμα , από σήμερα Δευτέρα και μέχρι το τέλος του μήνα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων και κηδειών, με μέγιστο αριθμό τα 200 πρόσωπα, νοουμένου ότι η πληρότητα εντός του χώρου που τελείται η τελετή δεν υπερβαίνει το 30% της χωρητικότητάς του.
Τα γεύματα ή/και δείπνα διεξάγονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης και σε εξωτερικούς χώρους εκδηλώσεων και ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων με μέγιστο αριθμό τα 200 πρόσωπα και νοουμένου ότι οι παρευρισκόμενοι είναι καθήμενοι.
Για την ώρα η δεξίωση/cocktail party απαγορεύεται αλλά θα επιτρέπεται από την 1η Ιουνίου και μετά, με μέγιστο αριθμό σε δεξίωση σε εξωτερικό χώρο τα 250 άτομα ανά πάσα στιγμή.
Μιλώντας στο SigmaLive ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΕΠΕΚ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων) Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, ανέφερε ότι υπάρχει έντονη διαμαρτυρία από τα ζευγάρια για το ωράριο, αφού προς το παρών η διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι αναλόγως της ώρας απαγόρευσης μετακίνησης, με βάση τα ισχύοντα διατάγματα.
«Ο σύνδεσμος δεν συμφωνεί με τα ωράρια τα οποία έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας. Με αυτό το ωράριο δεν μπορεί να γίνει πραγματική επανεκκίνηση» τόνισε.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μωσαϊκός ανέφερε ότι κάνεις δεν θα θέλει να κάνει τον γάμο του με προκαθορισμένο ωράριο λήξης μέχρι τις 12 το βράδυ. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι από την στιγμή που υπάρχει το safe pass δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στην ώρα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ήδη σαν Σύνδεσμος μίλησαν με το Υπουργείο Υγείας ζητώντας επέκταση του ωραρίου για τις γαμήλιες δεξιώσεις μέχρι τις 2 το πρωί.
Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι οι χοροί στην πίστα επιτρέπονται για το ζευγάρι και τους γονείς (του ζευγαριού) ενώ οι υπόλοιποι καλεσμένοι μπορούν να χορεύουν γύρω από τα τραπέζια τους.
Πηγή: Sigmalive