Δύο νέες σειρές από το Mega Κύπρου

det IMG 9119 copy11

Το Μega Κύπρου, ετοιμάζει δύο νέες κυπριακές παραγωγές για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν οι οποίες θα κάνουν πρεμιέρα στα τέλη Ιανουαρίου. Πρόκειται για τη δραματική “Μηδέν” και την κωμική “Daddy cool“… 

Μηδέν
Πρεμιέρα Δευτέρα 30/1
Και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.10

Το “Μηδέν” πραγματεύεται την αληθινή κρυφή όψη της σημερινής Κυπριακής κοινωνίας. Οι ήρωες της, ο καθένας εγκλωβισμένος στα δικά του προβλήματα, πάθη και εγώ, τραβά τον δρόμο του, για να έρθει συν τω χρόνω αντιμέτωπος με τις πράξεις του.

Λίγα λόγια για τη σειρά
Η Χριστιάνα είναι μια γυναίκα των υψηλών στρωμάτων της Κυπριακής κοινωνίας.

Εκεί στα σαράντα της γοητεύεται από τον νεαρό Μάριο και δεν διστάζει να παίξει τον γάμο της κορώνα γράμματα για να είναι μαζί του. Επειδή όμως συνήθως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, η Χριστιάνα έρχεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη των αποφάσεων της.
Τόσο ο Δημήτρης, γιος της Χριστιάνας, όσο και η Άντια, κόρη της αδελφής της Φρόσω, δίνουν έναν συνεχή αγώνα πρώτα με τον εαυτό τους και μετά με όλη την κοινωνία για να μπορέσουν, αν μπορέσουν, να έχουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η Φρόσω, μέσα από το δικό της πάθος για τον άντρα της, φτάνει στην εξαθλίωση, μέχρι να πάρει τις δικές της αποφάσεις.
Ο Κίμωνας έρχεται στην Κύπρο να πουλήσει ένα παλιό σπίτι που του άφησε κληρονομιά ο θείος του Λάμπρος που δεν γνώρισε ποτέ.
Παράξενες μνήμες όμως, και η αντίδραση των συγγενών, τον σπρώχνουν να μην το πουλήσει και να ψάξει να βρει τι του κρύβει η οικογένεια του. Πολύτιμο φίλο και βοηθό, έχει τον Πάμπο, ένα νεαρό με μειωμένη αντίληψη του πραγματικού κόσμου και ανεπτυγμένη του υπερφυσικού.

Πρωταγωνιστούν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Χρήστος Γρηγοριάδης, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Έλενα Δημητρίου, Σπύρος Γεωργίου, Ντόρις Κυριακίδου, Κώστας Δημητρίου, Σπύρος Σταυρινίδης, Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Ανδρέας Φυλακτού και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί

Σενάριο: Άντρη Πολυδώρου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας

Duddy Cool
Πρεμιέρα Τρίτη 31/1
Και κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21.20

Οικογένεια Λεονταρίδη! Ένα σπίτι σε… εμπόλεμη κατάσταση, με μικρά διαστήματα ειρήνης. Δύο τα στρατόπεδα. Μπαμπάς και κόρη. Μαμά και γιος. Ο Στέφανος, η Δάφνη, η Μάρω κι ο Ντίνος. Ο Στέφανος, cool τύπος, καλλιτέχνης κι επιπόλαιος έχει ταιριάξει απόλυτα με την κόρη του τη Δάφνη που του μοιάζει πολύ και το χαίρεται. Η Μάρω πρακτική και καπάτσα, θέλει να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα. Ο γιός της ο Ντίνος, της κάνει πάντα τα χατίρια γι’ αυτό και είναι ο αγαπημένος της. Οι μάχες στο σπίτι καθημερινές. Οι απώλειες, επίσης καθημερινές. Κανείς όμως δεν υποχωρεί. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική όταν η κληρονομιά του ζάπλουτου θείου Λάμπρου έχει μοναδικό όρο να παντρευτεί η αγαπημένη του ανιψιά, η Δάφνη. Κάτι που βρίσκει εντελώς αντίθετο τον Στέφανο και απολύτως σύμφωνη την Μάρω!

Φίλοι και συγγενείς (Άντρη, Βάσω, Φλωρεντία, Νικόλας, Γιάννης και Άρης) μοιράζονται ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα πότε πυροδοτώντας νέες συγκρούσεις και πότε επιχειρώντας (μάταια) συμφιλίωση και ειρήνη. Η Μάρω βάζει σκοπό της ζωής της να παντρέψει την κόρη της αλλά η Άντρη (ξαδέρφη της Δάφνης) δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τέτοια περιουσία. Προξενεύει μάλιστα τον Γιάννη (διευθυντή της και κρυφό δεσμό της) για γαμπρό. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλει δια της πλαγίας οδού, χέρι στην περιουσία του, επίσης θείου της, Λάμπρου. Παράλληλα, η ερωτική σχέση του Στέφανου με την Φλωρεντία (φίλη της Δάφνης) μπερδεύει περισσότερο τα πράγματα. Η εμφάνιση δε του Νικόλα (φίλου του Στέφανου απ’ τον στρατό) τα αποτελειώνει! Και ο Στέφανος, που χρόνια παριστάνει τον daddy cool… μόνο cool δεν είναι πια!

Πρωταγωνιστούν: Σάκης Μπουλάς, Μαριάννα Καυκαρίδου, Φίλιππος Σοφιανός, Νικολέτα Καρά, Μαρίνα Μανδρή, Χριστόδουλος Μαρτάς, Ιωάννα Σιαφκάλη, Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Αναγιωτός, Έλενα Λιασίδου και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί
Σενάριο: Βασίλης Ρίσβας, Δήμητρα Σακαλή, Έλενα Σολωμού (Η επιτυχημένη συγγραφική ομάδα της κωμωδίας Πενήντα Πενήντα !)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος (ο καταξιωμένος σκηνοθέτης των επιτυχιών Πενήντα Πενήντα, η Πολυκατοικία, Ένας Μήνας και Κάτι και πολλών άλλων)

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ