Αλλάζει όνομα το MEGA Κύπρου

CEB1 23
CEB1 1182

Με το σύνθημα «Ελάτε να ζήσουμε το μύθο» το «Mega Κύπρου», πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων του για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να εξαγγείλει -και επίσημα- τη μετονομασία του σε «Mega One».

Με δεδομένες τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό τομέα στην Ελλάδα και την απόφαση Παπά για κλείσιμο του Mega Ελλάδος (και άλλων ιδιωτικών σταθμών), το κυπριακό Mega αποφάσισε εδώ κι ένα χρόνο τη σόλο καριέρα κινώντας τις διαδικασίες μέσω της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για αλλαγή του ονόματός του από «Mega Κύπρου»σε «Mega One».

Ως γνωστόν η επιχειρησιακή και οικονομική αυτοτέλεια του καναλιού ισχύει εδώ και τρία χρόνια ενώ τον τελευταίο χρόνο υπάρχει στρατηγική συνεργασία με το STAR Ελλάδος, η οποία προνοεί την αναμετάδοση προγραμμάτων καθώς και συμπαραγωγές. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί η εταιρία BPTS (Best Production Technical Support Ltd) με κύριο μέτοχο την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η οποία έχει προχωρήσει ήδη στην παραγωγή τριών σειρών («9 Mήνες», «Ζωή μου», «Η Mαμά Λείπει Ταξίδι για Δουλειές»)που προβάλλονται τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα μέσω του Star.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το διακριτικό «Mega One» θ’ αρχίσει να προβάλλεται στις οθόνες μας από την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου ενώ η επίσημη παρουσίαση των σχετικών διαφημιστικών σποτ που θα συνοδεύουν την καμπάνια του «νέου» καναλιού θα «αποκαλυφθούν» για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του σταθμού στους δημοσιογράφους και στους διαφημιστές.

Για την ιστορία, το Mega Κύπρου ιδρύθηκε με την ονομασία «Ο Λόγος» στις 25 Απριλίου 1992 ως ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Κύπρο και ανήκε εξ ολοκλήρου στην Εκκλησία της Κύπρου. Από το 1999, «Ο Λόγος» ξεκίνησε συνεργασία με τον «Τηλέτυπο Κύπρου Ltd», τη θυγατρική κυπριακή εταιρία της «Τηλέτυπος ΑΕ» της Ελλάδας.

Κι έτσι «Ο Λόγος» διαβιβάστηκε με το διακριτικό σήμα του Mega Channel στις 11 Οκτωβρίου 1999. Το 2016 το Mega Κύπρου έχει δημιουργήσει μια πύλη ειδήσεων που ονομάζεται «TV One News» με ειδήσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα.