Αυτή είναι η νέα Mercedes GLC

Η Mercedes-Benz παρουσίασε και επισήμως την GLC, για την είχε δώσει τον σχεδιαστικό τόνο από την έκθεση της Σανγκάη όταν και είχε παρουσιάσει την πρωτότυπη τότε GLC Coupe.

Εκτός από την αισθητική της, που είναι πλέον πιο κοντά στην υπόλοιπη γκάμα της Mercedes, η νέα σχεδίαση της GLC έχει συμπαρασύρει και τον αεροδυναμικό συντελεστή, ο οποίος μειώθηκε από το Cd: 0,34 στο 0,31.

Μεγαλύτερη σε όλες τις τις διαστάσεις η GLC έχει μήκος 4.656 χλστ. πλάτος 1.890 χλστ. και ύψος 1.639 χλστ., ενώ το μεταξόνιό της είναι 2.873 χλστ. Η αύξηση των διαστάσεων έχει επιφέρει και αύξηση στον χώρο της καμπίνας, αλλά και στο χώρο αποσκευών ο οποίος είναι στα 580 λτ. και με την αναδίπλωση της πλάτης της πίσω σειράς καθισμάτων φτάνει στα 1.600 λτ.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως παρά την αύξηση των διαστάσεων αλλά και του εξοπλισμού της, η Mercedes GLC καταφέρνει να είναι πιο ελαφριά έως και 80 κιλά, χάρη στη χρήση αλουμινίου και χάλυβα υψηλής και υπερυψηλής αντοχής στο αμάξωμά της, αλλά και χρήση αλουμινίου σε κάποια στρατηγικά σημεία του σασί της.

Όσον αφορά τα μοτέρ της, η GLC θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, μία βενζίνης και δύο πετρελαίου, όλα τούρμπο. Η βενζινοκίνητη θα είναι η 250 4MATIC με τον 2,0 λτ. τούρμπο των 211 ίππων . Οι ντίζελ, θα εφοδιάζονται με τον 2.1 λτ. σε δύο εκδοχές, την 220d με τους 170 ίππους και την 250 d με 204 ίππους. Όλα τα μοτέρ συνεργάζονται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, με σύστημα start/stop και είναι προδιαγραφών Euro 6.

Εκτός από τις συμβατικές εκδόσεις θα δούμε και υβριδική, επαναφορτιζόμενη από εξωτερική πηγή ηλεκτροδοσίας (plug-in). Πρόκειται για την GLC 350 e 4MATIC η οποία παντρεύει 2,0 λτ. κινητήρα βενζίνης 211 ίππων με ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων. Η Mercedes υπόσχεται εκπομπές CO2 στα 60 γρ./χλμ και αποκλειστικά ηλεκτρική αυτονομία για 34 χλμ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η GLC εκτός από τα κλασικά καλούδια που συνοδεύουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο, θα έχει στο βασικό εξοπλισμό της το AGILITY CONTROL (συμβατικά ελατήρια με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ), ενώ προαιρετικά θα μπορεί να εξοπλιστεί με AIR BODY CONTROL. Για όσους επιθυμούν το κάτι παραπάνω εκτός δρόμου, η Mercedes προσφέρει το πακέτο Off-Road Engineering, που προσφέρει αυξημένο ύψος κατά 50 χλστ. και συνδυάζεται με τη μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC (κατανομή δύναμης 45/55% σε εμπρός και πίσω άξονα).

Στη χώρα μας η Mercedes-Benz GLC αναμένεται στα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου με τιμή ανάλογη με αυτή της GLK, του μοντέλου που αντικαθιστά. Επομένως περιμένουμε να ξεκινά από τα 43.000 ευρώ.

Δείτε το επίσημο video της Mercedes-Benz για την GLC.

Πηγή: autotriti.gr

Ροη Ειδησεων

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έλαβε εξιτήριο ο 17χρονος Σωτήρης – Συγκινεί το μήνυμα του πατέρα του

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου έλαβε ο 17χρονος Σωτήρης από το Παραλίμνι ο οποίος ενεπλάκη…

21 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Παράνομος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος αντί να απελαθεί

Ελεύθερος αφέθηκε παράνομος αλλοδαπός αντί να μεταφερθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Μενόγειας από κρατητήρια του Αστυνομικού…

21 Μαΐου, 2024

Χωρίς ετήσια αλλαγή οι αιτήσεις ασύλου στην Κύπρο τον Φεβρουάριο

Στα ίδια περίπου επίπεδα κινήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του…

21 Μαΐου, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Κρίσιμα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 15χρονος οποίος έπεσε από ύψος 16 μέτρων, ενώ βρισκόταν…

21 Μαΐου, 2024

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Παράκληση για την μικρή Ελευθερία η οποία θα μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Παράκληση θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού για την μικρή Ελευθερία η οποία δίνει…

21 Μαΐου, 2024

Επιτακτική ανάγκη η συνεχής επένδυση στον τουρισμό

Τις τελευταίες δεκαετίες ο Δήμος Παραλιμνίου και η επαρχία Αμμοχώστου ευρύτερα, πρωτοστατούν στον τομέα του…

21 Μαΐου, 2024