Αυτό είναι το διπλοκάμπινο της Mercedes (εικόνες)

a 5
a 88

Η Mercedes μπαίνει στα αχαρτογράφητα για την ίδια ύδατα των pick-up μοντέλων με την ολοκαίνουργια X-Class.

Η γερμανική εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της αναπτυσσόμενης από πλευράς ζήτησης κατηγορίας των pick-up μοντέλων, αποκαλύπτει σήμερα σε μια προσεγμένη από κάθε πλευρά εκδήλωση στο Cape Town της Ν. Αφρικής τη νέα Mercedes X-Class. Ένα αυτοκίνητο το οποίο κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση και στην ίδια στιγμή για τις καθημερινές, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, μετακινήσεις μιας 4μελούς οικογένειας.

a3 2

Φυσικά, πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο όχημα, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της Nissan με την οποία οι Γερμανοί της Mercedes έχουν αναπτύξει στενούς… ανταλλακτικούς δεσμούς στον τομέα των δαπέδων και εν γένει της τεχνολογίας. Φυσικά, το όλο… deal έχει ως αιχμή του δόρατος το πάτωμα του αειθαλούς Navara που χρησιμοποιεί συγχρόνως και το Alaskan της Renault. Έτσι, το δάπεδο πάνω στο οποίο «πατά» η νέα X-Class είναι τύπου σκάλας με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ή κατ’ επιλογή στους τέσσερις με κοντές σχέσεις και δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού. Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι τέσσερις, τα δε κιβώτια ταχυτήτων δύο, ένα χειροκίνητο 6άρι και ένα αυτόματο 7 σχέσεων.

Σχεδιαστικά, η νέα X-Class δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα SUV μοντέλα της γκάμας Mercedes και ειδικά για την περίσταση από την GLS. Από πλευράς διαστάσεων, το αμάξωμα έχει μήκος 5,34 μ., πλάτος 1,92 μ., μεταξόνιο 3,15 μ. και απόσταση από το έδαφος 202 χλστ. Το ωφέλιμο δε φορτίο φτάνει τους 1,042 τόνους, ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης τους 3,5 τόνους. Η καρότσα έχει μήκος που αγγίζει τα 1,6 μ., αντίστοιχο πλάτος (1,56 μ.) και ύψος σχεδόν 0,5 μ.

a1 2

Στο εσωτερικό η premium αύρα, που ήταν ένα από τα πρωταρχικά ζητούμενα για τους Γερμανούς, είναι άμεσα διακριτή. Τα διαθέσιμα… σχέδια σε ότι αφορά στο ταμπλό είναι 3, οι επενδύσεις στα καθίσματα 6 και τα επίπεδα εξοπλισμού επίσης 3, τα Pure, Progressive και Power. Ανάμεσα στα στοιχεία του τελευταίου, πέραν των καθιερωμένων στοιχείων άνεσης, όπως η οθόνη των 5,4 ιντσών (προαιρετικά διατίθεται και οθόνη 8,4 ιντσών) και η κάμερα του συστήματος Mercedes Command με γωνία θέασης 360 μοιρών, ξεχωρίζουν συγκεκριμένα «καλούδια» ασφάλειας, όπως τα Active Brake Assist, Lane Keeping Assist και Traffic Sign Assist.

a4 2

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, η νέα X-Class θα είναι διαθέσιμη στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις X220d και Χ250d, που αντίστοιχα αποδίδουν 163 και 190 ίππους. Αμφότερες είναι 4κύλινδρες με χωρητικότητα 2,3 λίτρα. Σε συγκεκριμένες αγορές, όπως σε εκείνη του Μαρόκου, το «παρών» θα δίνει και μια βενζινοκίνητη έκδοση με απόδοση 165 ίππους, ενώ από τα μέσα του 2018 η γκάμα θα εμπλουτιστεί με την έκδοση X350d, η οποία θα είναι 6κύλινδρη σε διάταξη V με απόδοση 258 ίππων.

a2 2

Όπως ανακοινώθηκε οι X-Class που θα προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Ν. Αφρικής θα κατασκευάζονται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις εγκαταστάσεις των Renault-Nissan που βρίσκονται εκεί, ενώ όσα αντίτυπα αφορούν στη Λ. Αμερική θα «γεννιόνται» στη μονάδα παραγωγής της Renault που βρίσκεται στην Cordoba της Αργεντινής.

CEB15

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η τιμή εκκίνησης της νέας Mercedes X-Class στη Γερμανία είναι 37.294 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που ανέρχεται στο 19%.

Πηγή: 4troxoi.gr