Η Microsoft φέρνει τα Windows 8 στην Κύπρο

a 29
a 5512Την ταυτόχρονη διάθεση του πολύ-αναμενόμενου λειτουργικού συστήματος Windows 8 ως προϊόν εγκατεστημένο σε νέες συσκευές όπως PC και tablets, στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο, ανακοίνωσε η Microsoft.

Με τα νέα Windows 8, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία χρήσης, αλλά και πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Από την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, καταναλωτές και επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν όλα όσα προσφέρονται μέσω της εμπειρίας των Windows 8, μια νέα όμορφη επιφάνεια εργασίας (UI), καθώς και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών (Applications) εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το Windows Store, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερους από 1000 πιστοποιημένους κατασκευαστές υπολογιστών και tablet.

Για την εφαρμογή των νέων Windows 8, οι χρήστες δεν είναι αναγκαίο να αλλάξουν τον υφιστάμενο ηλεκτρονικό τους υπολογιστή! Τα Windows 8 θα είναι διαθέσιμα για download και αναβάθμιση των υφιστάμενων υπολογιστών σε περισσότερες από 140 αγορές και 37 γλώσσες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://windowsupgradeoffer.com/en-CY και σε σημεία λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

«Με το λανσάρισμα των Windows 8, η Microsoft επαναπροσδιορίζει τη χρήση των Windows», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Κύπρου, Κωνσταντίνος Λουκάς, προσθέτοντας ότι, «είτε σε tablet, είτε σε υπολογιστή, τα Windows 8 προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία που ταιριάζει στο μοναδικό στυλ και τις ανάγκες των χρηστών για να δημιουργήσουν, να εργαστούν ή να διασκεδάσουν».
Τα Windows 8 είναι διαθέσιμα σε τρεις εκδόσεις, «Windows 8», «Windows 8 Pro» και «Windows 8 Enterprise» ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρήσεις.

Ειδικότερα η έκδοση «Windows 8 Enterprise», προσφέρει νέες δυνατότητες στην παραγωγικότητα εν κινήσει με χαρακτηριστικά όπως το «Windows To Go», «DirectAccess» και «BranchCache», καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια με χαρακτηριστικά όπως το «BitLocker» και «AppLocker».

Τα Windows 8 διαθέτουν νέα γρήγορη και ευέλικτη οθόνη εκκίνησης κάτι το οποίο δίνει στους χρήστες πρόσβαση με ένα κλικ στις εφαρμογές και το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει, καθώς και στο ολοκαίνουργιο Internet Explorer 10, το οποίο είναι ιδανικό για οθόνες αφής και για ενσωματωμένες δυνατότητες cloud μέσω του SkyDrive.

Επισημαίνεται πως παράλληλα με το λανσάρισμα των Windows 8, η Microsoft ξεκίνησε και τη διάθεση των Windows RT, ειδικά σχεδιασμένα για ARM-based υπολογιστές τύπου tablet.

Εκτός από τη γκάμα των νέων συσκευών που διατίθενται, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους ήδη υπάρχοντες υπολογιστές τους. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, οι καταναλωτές που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, θα μπορούν να κατεβάσουν τα Windows 8 Pro στην εκτιμώμενη τιμή των €39,99.

Ταυτόχρονα, σε περισσότερες από 140 χώρες οι ενδεδειγμένοι και επιλέξιμοι (eligible) υπολογιστές με Windows 7, με ημερομηνία αγοράς μεταξύ 2 Ιουνίου 2012 και 31 Ιανουαρίου 2013, θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν σε Windows 8 Pro στην τιμή των €14,99 μέσω της προσφοράς Windows Upgrade, διαθέσιμης στην ιστοσελίδα http://windowsupgradeoffer.com/en-CY.