Mince pies με Κουμανδαρία

a 1
a 2927

Η Μαριλένα Ιωαννίδου, ερευνήτρια της κυπριακής γαστρονομίας, χρησιμοποιεί Κουμανδαρία σε μία gourmet συναρπαστική συνταγή.

Mince pies με Κουμανδαρία
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση

150 γραμμ. σταφίδες ξανθές
100 γραμμ. σταφίδες μαύρες
100 γραμμ. παστά βερίκοκα
100 γραμμ. παστά σύκα
100 γραμμ. φοινίκια
1/2 φλ. τσαγιού έψημα (σιρόπι σταφυλιού)
1 φλ. τσαγιού κουμανδαρία
75 γραμμ. αμύγδαλα
50 γραμμ. καρύδια
50 γραμμ. φουντούκια
1/2 φλ. τσαγιού κουμανδαρία
Για τη ζύμη
125 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. ζάχαρη
1 αβγό
βανίλια
1 κουταλιά σούπας μπράντι
300 γραμμ. αλεύρι φαρίνα
1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού Baking Powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζεις πρώτα τη γέμιση. Κόβεις τα βερίκοκα, τα σύκα και τα φοινίκια, σε μικρά κομμάτια και τα βάζεις στην κατσαρόλα μαζί με τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες, το έψημα και την Κουμανδαρία. Βράζεις το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει.

Ακολούθως το αφήνεις να κρυώσει. Πριν το χρησιμοποιήσεις, θα προσθέσεις τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια (ολόκληρα) και την υπόλοιπη Κουμανδαρία. Θα ανακατέψεις καλά το μείγμα.

Για να φτιάξεις τη ζύμη, χτυπάς πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αβγό, το μπράντι και τη βανίλια και μετά προσθέτεις το αλεύρι με το Baking Powder και ζυμώνεις ελαφρά. Ανοίγεις τη ζύμη σε μέτριου πάχους φύλλο. Παίρνεις μια φόρμα για μικρά cakes και βάζεις χάρτινες θήκες στα ανοίγματα. Κόβεις κύκλους ζύμης έτσι ώστε να καλύψεις τις θήκες και γεμίζεις με το μείγμα των φρούτων που έχεις ήδη ετοιμάσει. Στολίζεις με ζύμη, κομμένη σε σχήμα αστεριού και ψήνεις σε μέτριο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.