Νέο MINI Clubman concept

a 16
a 2745

Η ΜΙΝΙ θα παρουσιάσει στη Γενεύη το νέο Clubman σε πρωτότυπη μορφή, το οποίο θα αποτελεί τη station wagon εκδοχή του μοντέλου ενώ θα διαθέτει πλέον 4 πόρτες με δύο αντικριστά ανοιγόμενες στο χώρο αποσκευών.

Η ΜΙΝΙ θα αποκαλύψει το νέο Clubman σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση της Γενεύης, το οποίο θα είναι σαφώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις και θα διαθέτει όλες τις στιλιστικές παρεμβάσεις που έχει δεχτεί και η νέα γενιά MINI Cooper.

a1 1

Έτσι λοιπόν, αναμένεται η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με την απερχόμενη γενιά είναι ότι το αμάξωμα είναι πλέον 5θυρο με την 5η πόρτα να χωρίζεται σε δύο μικρότερες θύρες ανοιγόμενες αντικριστά, κάτι που καθιστά το μοντέλο στην κατηγορία των station wagon. Παρεμπιπτόντως, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το εν λόγω πρωτότυπο δεν θα διαφέρει σχεδόν καθόλου από το μοντέλο παραγωγής.

Σε σύγκριση με το προηγούμενης γενιάς Clubman, το μήκος του νέου μοντέλου έχει αυξηθεί κατά 260 χλστ. (4223 χλστ.), ενώ το πλάτος και το ύψος έχουν αυξηθεί κατά 170 (1.844) και 25 (1.450) χλστ αντίστοιχα.

Για το εσωτερικό του, έχουν χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας υλικά και φυσικά έχει κρατήσει τον «στρογγυλό» χαρακτήρα του, αφού τα όργανα και η κεντρική οθόνη στην κονσόλα έχουν το κλασικό κυκλικό σχήμα.

a2 1

Μηχανολογικά, το νέο Clubman θα εφοδιάζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων με τα «αδέρφια» του και συγκεκριμένα κάτω από το καπό θα υπάρχουν οι 3κύλινδροι 1,5 λτ. κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στην ισχυρή έκδοση S θα διατίθεται με τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται –στον στάνταρ εξοπλισμό- με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ σε προαιρετικό πακέτο θα υπάρχει το αυτόματο 6 ταχυτήτων.

Τέλος, το νέο Clubman θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης σε πρωτότυπη μορφή, ενώ το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη στα τέλη του 2014.

a3 1

Πηγή: autotriti.gr