Mπλακ άουτ σε όλη την Κύπρο

a 426 Ειδήσεις
a 7427 Ειδήσεις
Σύμφωνα με την ΑΗΚ το πρόβλημα ξεκίνησε από τεχνική βλάβη σε μονάδα του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας. Ακολούθησαν αλυσιδωτές βλάβες και σε άλλες μονάδες. Συνεργεία της ΑΗΚ εργάζονται για επιδιόρθωση των βλαβών και απόδοση των μονάδων… 

Αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία μια μονάδα στη Μονή και δύο στη Δεκέλεια, είπε o εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβρηιλίδης, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να συγχρονιστούν οι μονάδες που είναι σε λειτουργία.

«Για κάποιο λόγο μέχρι τώρα δεν καταφέραμε να τις συγχρονίσουμε. Είναι τεχνικό το πρόβλημα και προσπαθούμε το λύσουμε» συνέχισε αναφέροντας ότι είχε μείνει σε λειτουργία στη Δεκέλεια μια μονάδα και αργότερα «καταφέραμε να βάλουμε σε λειτουργία και μια μονάδα εσωτερικής καύσης», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για γενικό μπλακ άουτ, είπε ότι ο περισσότερος κόσμος αυτή τη στιγμή δεν έχει ρεύμα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Κώστα Γαβριηλίδη, η αποκατάσταση της παροχής έχει ήδη ξεκινήσει και είναι θέμα χρόνου.

Η βλάβη στην ηλεκτροδότηση είναι πολύ μεγάλη και προσπαθούμε να τη διορθώσουμε δήλωσε από το Κέντρο Ελέγχου του Δικτύου Μεταφοράς, ο Διευθυντής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, Χρίστος Χριστοδουλίδης.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η τροχαία. Προβαίνει σε διευθετήσεις, ώστε να υπάρχουν αστυνομικοί για να ρυθμίζουν την τροχαία κίνηση σε όλα τα φώτα τροχαίας. Απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.