Τα must στιλιστικά resolutions για το 2015

a 130
a 1619

Μέσα στους στόχους του νέου έτους, πρόσθεσε έναν ακόμα: φέτος ας είσαι πιο καλοντυμένος από τα προηγούμενα χρόνια

Πάντα μπορούμε να βρούμε μια αφορμή για να βάλουμε τις σκέψεις μας σε σειρά και να τις αριθμήσουμε, ειδικά, δε, αν αυτό χρονικά συμπίπτει με το τέλος μιας χρονιάς και την απαρχή μιας καινούργιας.

Και παρότι η αναγκαιότητα να αναβαθμίσεις το στιλ σου και η επιθυμία να ντύνεσαι καλύτερα μπορεί να σου χτυπήσει ανά πάσα στιγμή την πόρτα, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ να συζητήσουμε τώρα τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το επιτύχεις. Ιδού λοιπόν 15 τρόποι για να γίνει το 2015 η πιο καλόγουστη χρονιά σου – ή, αλλιώς, 15 στιλιστικά resolutions που αξίζει να ακολουθήσεις.

1. Ξεκίνα να φοράς ρούχα που ταιριάζουν στη ζωή σου
Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε ένα 35άρη που φοράει κάθε μέρα φόρμες, t-shirts, hoodies και αθλητικά παπούτσια. Όχι αν δουλεύει σε γυμναστήριο ή αν είναι όλη μέρα σπίτι του κλεισμένος να παίζει Xbox. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι θλιβερό να βλέπεις άντρες λίγο πριν τη μέση ηλικία να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις τους ντυμένοι με τα ρούχα του μικρού τους εξαδέλφου.

a1 19

Παλτό Henry Smith, €134

2. Πέτα τα ρούχα του ράπερ
Κανονικά η ντουλάπα σου δεν πρέπει να περιέχει ούτε μικρότερα, ούτε μεγαλύτερα από το μέγεθός σου ρούχα. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε πως μερικά κομμάτια σε μικρότερο μέγεθος τα κρατάς γιατί σκοπεύεις να αδυνατίσεις, τα μεγαλύτερα γιατί να τα κρατάς; Φαρδιά ρούχα χωρίς γραμμή και oversized κομμάτια δεν έχουν καμία θέση στη ντουλάπα σου, διότι το μόνο που κάνουν είναι να κουκουλώνουν το καλό σου γούστο.

a3 11

Φούτερ με κουκούλα Scout, €39,20

3. Η καλαισθησία επιτυγχάνεται δια της αφαίρεσης
Τα ενδυματολογικά ρίσκα ανταμείβονται μεν, η ενδυματολογική λιτότητα διασφαλίζει την κομψότητα δε. Όποτε το ζητούμενο είναι η φινέτσα, φρόντισε το σύνολό σου να μην είναι busy. Αρχετυπικά αντρικά κομμάτια, όπως το κοστούμι, το navy blazer, το καμηλό παλτό, το μπεζ chino υπογραμμίζουν την καλή σου αισθητική.

a5 3

Μπεζ παντελόνι New Look, €21,41

4. Δεν πρωταγωνιστείς σε ασπρόμαυρη ταινία
Άρα τα χρώματα που επιλέγεις έχουν σημασία. Είναι απολύτως κατανοητό πως νιώθεις άνετα φορώντας μαύρα, γκρι και μπλε σκούρα ρούχα, όμως η πραγματική στιλιστική ευφυΐα κρύβεται ανάμεσα σε ζωηρά πράσινα, φωτεινά κίτρινα και φλογερά κόκκινα. Φυσικά για αρχή μπορείς να επιλέξεις τις πιο μουντές παραλλαγές τους, αν δεν είσαι έτοιμος «για κάτι πιο pop».

a6

Κίτρινο πουλόβερ Maison Martin Margiela 10, €148

5. Το τζιν σου οφείλει να είναι δικό σου
Και δεν εννοούμε πως θα μπορούσε να είναι κλεμμένο, αλλά πως θα μπορούσε να έχει τόσο κακή εφαρμογή που να μοιάζει κλεμμένο. Δεδομένου πως, όταν μιλάμε για τζιν, το ύφασμα πάντα είναι πάνω-κάτω το ίδιο, το μεγάλο στοίχημα είναι να βρεις εκείνο που θα ταιριάζει στο σώμα σου γάντι. Ευτυχώς, η ποικιλία είναι ανεξάντλητη.

a13

Τζιν παντελόνι Diesel Jeans Buster, €185

6. Το ρολόι δεν είναι παιχνίδι
Το ρολόι για την ακρίβεια είναι τέχνη, ας πούμε όμως πως δεν διαθέτεις το απαιτούμενο budget για να αγοράσεις ένα δείγμα της υψηλής ωρολογοποιίας. Δεν πειράζει. Ωστόσο πέρα από μερικά funky, πλαστικά μοντέλα -που είναι cool να τα φοράς κυρίως κατά τους θερινούς μήνες- τα ρολόγια που περνούν από τον καρπό σου πρέπει πάντα είναι να είναι καλοφτιαγμένα, ποιοτικά και stylish. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα κοσμήματα που μπορεί άνετα να φορέσει ένας άντρας.

Conquest Classic Chronograph small

Χρονογράφος Longines Conquest Classic, €2.267

7. Οι αστείες στάμπες σε κάνουν να φαίνεσαι αστείος
Αν δεν είσαι 12 χρονών ή τουρίστας στη Ρόδο, αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει. Ατάκες με σεξουαλικά innuendos, κλισέ χαζομάρες όπως «I’m with stupid» και άλλα τέτοια γραφικά σε φούτερ και t-shirt πρέπει επιτέλους να εξοστρακιστούν από την ντουλάπα σου.

a9

T-shirt με abstract μοτίβο Clash-ified.2, €53

8. Τα αξεσουάρ είναι φίλος σου
Δεν έχεις όρεξη ή χρήματα να κάνεις μεγάλες αλλαγές στη γκαρνταρόμπα σου τη νέα χρονιά, όμως θα ήθελες κάπως να ανανεωθείς; Κανένα πρόβλημα. Η απάντηση κρύβεται στα αξεσουάρ, όχι στα συμβατικά που ούτως ή άλλως φοράς, όπως κασκόλ και ζώνες, αλλά σε ελαφρώς πιο αναπάντεχα κομμάτια, όπως funky παπιγιόν, ποσέτ, τιράντες. Αν τα «σηκώνει» η ιδιοσυγκρασία σου, θα σε ανταμείψουν με το ιδιαίτερο στιλ που θα σου χαρίσουν.

a10

Σετ γραβάτα, ποσέτ και παπιγιόν Jack & Jones, €31,43


Πηγή: OneMan.gr