«Θηριώδες» διπλοκάμπινο από τη Nissan

CEB1 22
Λίγες μέρες πριν, στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο Titan Warrior. Αποτελεί την απάντηση της ιαπωνικής εταιρείας σε μοντέλα όπως τα Ford F-150 Raptor και Ram 1500 Rebel.

CEB1 1660

Η εξέλιξη είναι πως από ότι φαίνεται το 4κίνητο «θηρίο» είναι κάτι παραπάνω από ένα εντυπωσιακό concept, με τους ανθρώπους της εταιρείας να ισχυρίζονται πλέον πως το Titan Warrior θα μπορούσε να βρει το δρόμο του για την παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Rich Miller, ο διευθυντής προϊοντικού προγραμματισμού της Nissan Β. Αμερικής για τα φορτηγά και τα SUV, είπε πως το Titan Warrior «είναι κάτι παραπάνω από μια σχεδιαστική άσκηση». Επιπλέον, το μεγαλοστέλεχος της φίρμας δήλωσε: «Με το νέο Titan αφιερωνόμαστε στην κλάση των pick-up, ενώ αναζητούμε και νέα πεδία δράσης». Τι και αν η εν λόγω κατηγορία είναι μικρή; Φαίνεται πως τα pick-up βοηθούν στην προώθηση και διαφήμιση ολόκληρης της γκάμας μιας εταιρείας.

a1 2

Υπενθυμίζουμε κλείνοντας, πως το Titan Warrior Concept βασίστηκε στο Titan XD. Διαθέτει «άγριο» αμάξωμα, αλουμινένιες ποδιές, 18άρες ζάντες και off road ελαστικά 37 ιντσών. Το ελαφρύ φορτηγό της Nissan έχει ακόμα φωτιστικά σώματα LED, πλευρικά σκαλοπάτια και 4πλή απόληξη της εξάτμισης. Το μοναδικό στιλ συνεχίζεται και στο εσωτερικό, στο διάκοσμο του οποίου υπάρχουν πινελιές ανθρακονήματος και χρωμίου.

a2 1

Κάτω από το καπό του Titan Warrior Concept βρίσκεται ο θηριώδης κινητήρας πετρελαίου Cummins 5.0L V8 Turbo Diesel. Αποδίδει 310 ίππους ισχύος και 545 Nm ροπής. Βέβαια, ο κος Miller μας προϊδέασε πως στο μοντέλο παραγωγής ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στην απόδοση του μοτέρ. Για οτιδήποτε νέο, θα σας κρατάμε ενήμερους.