O σχεδιαστής των προϊόντων της Apple, Jonathan Ive, χρίζεται Ιππότης

ive

Το όνομά του μπορεί να μην σας είναι σχετικά γνωστό, όμως ο Jony Ive είναι ο άνθρωπος που προσέδωσε τον πανέμορφο σχεδιασμό στο iPhone, το iPad, και το Mac. Ο άνθρωπος αυτός είναι, μετά και τον θάνατο του Steve Jobs, η ψυχή της Apple στην θέση του Αντιπροέδρου. 

Αν και ο Steve Jobs έχει μείνει πλέον στην ιστορία ως ο πατέρας των εξαιρετικά δημοφιλών προϊόντων της Apple, ο βρετανός σχεδιαστής, Jonathan Ive, αποτελεί το δημιουργικό μυαλό πίσω από την εμφάνιση και την αισθητική συσκευών, όπως το MacBook, το iPod, και το iPhone. Σε αναγνώριση για τη συμβολή του στην τέχνη και το σχεδιασμό, ο Ive πήρε τον τίτλο του Knight Commander of the British Empire.

Ο Ive προστέθηκε στο δυναμικό της Apple το 1995 μετά τη δημιουργία ενός mockup notebook για την εταιρεία. Ωστόσο, ο ίδιος παρέμενε φανερά δυσαρεστημένος με την εταιρεία αναφορικά με τον σχεδιασμό των προϊόντων της μέχρι εκείνη την εποχή.

Όταν ο Steve Jobs επέστρεψε ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας το 1997, οι δύο τους διαπίστωσαν ότι μοιράζονταν τον ίδιο τρόπο σκέψης και είχαν τα ίδια οράματα. Και οι δύο μοιράστηκαν το πάθος για ένα κομψό βιομηχανικό σχέδιο και μαζί ξεκίνησαν αυτά που αργότερα αποδείχθηκαν ως τα πλέον επιτυχημένα προϊόντα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στην ιστορία.

Ο Ive όντας ένα ενθουσιώδης χαρακτήρας, φέρεται να είναι αρκετά ικανοποιημένος με την εν λόγω τιμητική διάκριση, περιγράφοντάς την ως «απολύτως συναρπαστική» και πως ένιωσε «ταπεινός και ταυτόχρονα ειλικρινά ευγνώμων».

Πηγή: Proho.gr