Του Άη-Pad ανήμερα

Αναλύει ο Λόρδος Είρων

Η Apple θα παρουσιάσει σήμερα (8 το βράδυ ώρα Κύπρου) σε ένα από τα πολυαναμενόμενα event της κάτι καινούριο. Μάλλον θα πρόκειται για το καινούριο iPad για το οποίο τα απανταχού fanboys της Apple προοικονομούν πως θα διαθέτει καινούριο επεξεργαστή (Α6), καλύτερη οθόνη και φωτογραφική, θα είναι λεπτότερο και μέσα θα βρίσκεται κρυμμένη η προσωπική βοηθός Siri. Εγώ πάλι τρέμω…

Τρέμω για το αναπόφευκτο, που όλοι πάλι θα μιλάμε για το νέο iPad, όπως μιλούσαμε και για το καινούριο iPhone 4s, θα το αναλύουμε και θα το θεωρούμε ως το νέο στάνταρ της ζωής μας, ως το νέο hot-buy καταναλωτικό απόκτημα.

Και φοβάμαι περισσότερο που θα δω την κουτσή Μαρία να συνδράμει με τις πατερίτσες στο πλησιέστερο κατάστημα ηλεκτρονικών για να αποκτήσει το νέο ηλεκτρονικό gadget, έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να καμαρώνει στα καφέ της Μακαρίου (ή έστω του Παραλιμνίου), για την ένταξή της στο κοινωνικό status. Γιατί έτσι είμαστε οι κυπραίοι: Ζυγίζουμε την αξία ενός ανθρώπου ανάλογα με την μάρκα του αυτοκινήτου, του κινητού, της μπλούζας και το μέγεθος του σπιτιού. Όλα τα άλλα μας είναι παντελώς αδιάφορα.

Θα αποκτήσει, λοιπόν, το νέο gadget η “Κουτσή Μαρία” που λέγαμε, και θα ακούσω πάλι τις ερωτήσεις τύπου: “Τί είναι το App-Store;”, “μα δεν στέλνει αρχεία μέσω Bluetooth;”, “μα δεν συνδέεται με USB;” και θα μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι.

Γιατί αυτό το gadget που θα πάρετε αύριο στα χέρια σας δεν είναι απλά μια ταμπλέτα για να ποστάρετε φώτος και Like στο Facebook ή να παίζετε Angry Birds, αλλά είναι η επιτομή της σύγχρονης τεχνολογίας, μια οθόνη αφής για την οποία ο Steve Jobs, όπως διαβάσαμε στη βιογραφία του, αφιέρωσε χρόνια δουλειάς και αμέτρητους κόπους, είναι η μετάβαση από τον τεχνολογικό κόσμο του κουμπιού, στον κόσμο της αφής. Μια ταμπλέτα η οποία έχει εκατοντάδες (για να μη πω χιλιάδες) λειτουργίες και χρησιμότητες.

Γι’ αυτό, αν σκοπεύετε να αγοράσετε iPad απλά για βιτρίνα, ή για να ικανοποιήσετε το άκρατο καταναλωτικό “εγώ” σας ή χειρότερα για να χρησιμοποιείτε μόνο το 1% των δυνατοτήτων του, τότε ξανασκεφτείτε το…

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024