Κορυφαίες προδιαγραφές για το ολοκαίνουριο Peugeot 3008

a 50
a 184

Αν υπάρχει μια λέξη να χαρακτηρίσει το νέο Peugeot 3008 είναι σίγουρα το «επαναστατικό». Πριν καλά-καλά περάσει στις αγορές κατάφερε να μαζέψει τα σημαντικότερα βραβεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που πολύ λίγα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία του αυτοκινήτου το κατάφεραν αυτό.

Κυριότερο όλων, το βραβείο «Car of the Year 2017» επιβεβαιώνοντας έτσι την αξία του νέου Peugeot 3008 που αναμένεται και πάλι να βρεθεί στα ψηλές θέσεις των πωλήσεων της κατηγορίας του. 58 Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι από΄22 χώρες αξιολόγησαν την σχεδίαση του αμαξώματος, το μοντέρνο διάκοσμο και όλα τα προτερήματα του νέου 3008, το οποίο προσθεσε την 12η κορυφαία διάκριση στην τωρινή του γενιά και συνολικά τον 5o τίτλο για την γαλλική μάρκα στον θεσμό του Car of the Year. Παράλληλα το γαλλικό αυτοκίνητο ήταν φιναλίστ και στα φετινά βραβεία «Best Buy Car of Europe» του ανεξάρτητου οργανισμού Autobest.

Το Peugeot είναι ένα καθαρόαιμο SUV που προσφέρει αυξημένες διαστάσεις, καθόλα σύγχρονο σχεδιασμό και μια μεγάλη γκάμα αποδοτικών και οικονομικών κινητήρων. Επιπρόσθετα, το νέο Peugeot 3008 διαθέτει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα τελευταίας γενιάς συστήματα άνεσης και υποβοήθησης, καθώς και πλήρη υποστήριξη σε επίπεδο διασύνδεσης

Το 3008 κτίστηκε πάνω στο μεταβλητό πλαίσιο EMP2, που πέρα από όλα τα άλλα έχει μειώσει και το συνολικό βάρος του καινούργιου μοντέλου κατά 100 κιλά. Tο ύψος του φθάνει τώρα τα 1,62 μέτρα, κάτι που συμβάλλει στην πιο off road εικόνα του, ενώ το εντυπωσιακότερο είναι η αύξηση του μεταξονίου του κατά 80 ολόκληρα χιλιοστά. Κάτι που συνεπάγεται σαφώς μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό του και κυρίως στις αποσκευές, που από τα 432 λίτρα πέρασε στα 520, τιμή από τις καλύτερες στην κατηγορία

Ο χώρος επιβατών του καινούργιου Peugeot 3008 είναι μοναδικός και χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια, τα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και το τέλειο φινίρισμα. Ο άνετος και συνάμα εργονομικός εσωτερικός χώρος διαθέτει την τελευταία έκδοση του μοναδικού Peugeot i-Cockpit®. Είναι εξοπλισμένο με ένα compact τιμόνι και την τελευταίας τεχνολογίας οθόνη 12 ιντσών. Κάτω από αυτήν, τα πλήκτρα, που θυμίζουν πιάνο, προσφέρουν εύκολη πρόσβαση και άμεσο έλεγχο από τον οδηγό. Το νέο Peugeot i-Cockpit® αποτελεί σήμα κατατεθέν των καινούργιων δημιουργιών της εταιρείας. Με την προηγμένη τεχνολογία του και μοντέρνο σχεδιασμό του, βάζει ψηλά τον πήχη για του εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων της κατηγορίας του και όχι μόνο. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Peugeot i-Cockpit® κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο για τον καλύτερο εσωτερικό χώρο στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου. Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής ήταν διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Jean-Michel Wilmotte με το υπόλοιπο πάνελ να αποτελείται από ειδικούς από διάφορους χώρους όπως μόδας, αυτοκινητοβιομηχανίας, κουλτούρας και σχεδιασμού.

Για την Κυπριακή αγορά το νέο Peugeot 3008 εξοπλίζεται με τρεις αποδοτικούς και συνάμα οικονομικούς κινητήρες. Η γκάμα ξεκινά με τον βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων PureTech των 130 ίππων. Ένα μηχανικό σύνολο που βραβεύτηκε πολλές φορε΄ς τα τελευταία χρόνια με τον τίτλο του «Best engine of the year». Στη συνέχεια υπάρχει ο 1.6 BlueHDi πετρελαιοκινητήρας απόδοσης 120 ίππων ενώ στην γκάμα περιλαμβάνεται και ο δίλιτρος BlueHDi με 180 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Οι επιτυχίες του 3008 δεν σταματούν εδώ. Μόλις πριν 3 μήνες κατάφερε να διακριθεί και τους αγωνιστικούς στίβους κερδίζοντας μάλιστα και τον σκληρότερο αγώνα αυτοκινήτου στον κόσμο. Ο λόγο για το Ράλι Ντακάρ που διεξήχθη στη Νότιο Αμερική. Εκεί όπου η ομάδα της Peugeot με το 3008 DKR πήρε και τις τρεις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη.