Δημιουργούνται στάσεις λεωφορείων στη Σωτήρα (photos)

a 197 Ειδήσεις
a 3987 Ειδήσεις

Του Ανδρεα Α. Λοϊζιά:

Τοποθετήθηκαν πρόσφατα τα πρώτα σκίαστρα στις στάσεις λεωφορείων του Δήμου μας τα οποία όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες άρχισαν ήδη να χρησιμοποιούνται.

Τα πρώτα τέσσερα (4) σκίαστρα τοποθετήθηκαν στην παραλιακή περιοχή του Δήμου μας, ενώ θα ακολουθήσει σύντομα και η τοποθέτηση άλλων δεκαπέντε (15) μέσα στην οικιστική περιοχή.

Τονίζεται ότι ο σχεδιασμός των σκιάστρων έγινε με βάση της κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου, ειδικά όσο αφορά τον δυνατό ήλιο και τις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα στην οροφή χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα θερμομονωτικά υλικά που απομονώνουν την ηλιακή ακτινοβολία και θερμότητα, ενώ στα μέρη του σκιάστρου που θα έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα, τοποθετήθηκε ξύλο το οποίο έχει την ιδιότητα να διατηρεί τη θερμοκρασία του σε επίπεδα με αυτά του ανθρώπινου σώματος.

Ο σχεδιασμός των στάσεων έγινε αποκλειστικά για το Δήμο Σωτήρας, με γνώμονα την απλότητα στη κατασκευή, την ανθεκτικότητα σε βανδαλισμούς και την άνεση των χρηστών, ενώ οι χρωματικές επιλογές που δόθηκαν τονίζουν τον παραθαλάσσιο χαρακτήρα του Δήμου μας.

a1 26 Ειδήσεις

a2 15 Ειδήσεις