Εντυπωσιακή η υποδοχή της Βασίλισσας του Καρναβαλιού Αμμοχώστου (photos&video)

16722661 733748930114975 3133384945077888573 o Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου
16722661 733748930114975 3133384945077888573 o Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος της φετινής Βασίλισσας του Καρναβαλιού Αμμοχώστου “Βασίλισσας του Τουρισμού” την οποία ενσαρκώνει η διαχρονική καρναβαλίστρια Φλωρίνα Ομήρου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Σωτήρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ

Τη φετινή Βασίλισσα υποδέχθηκαν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια Παραλιμνίου και Σωτήρας στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

FDG 8680 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Ο Δήμος Σωτήρας ηγείται του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου με το άρμα της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, αφού η ανάθεση του Βασιλιά Καρνάβαλου γίνεται εκ περιτροπής σε όλους του Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, κάτι που καταδεικνύει τη στενή σχέση συνεργασίας ανάμεσα στους τέσσερις Δήμους της ελεύθερης περιφέρειας Αμμοχώστου.

FDG 8741 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Η περσινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου “Βασίλισσα της πρώτης Ανατολής”, χοροδιδάσκαλος Έλενα Ττόφα, έστεψε τη νέα βασίλισσα σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των δεκαήμεων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Αμμοχώστου το οποίο κλείνει φέτος τα 10 χρόνια.

Η “Βασίλισσα του Τουρισμού”, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας, είναι ένα θέμα το οποίο ανήκει σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, αφού δίκαια μπορεί να ανακηρυχθεί ως “Βασίλισσα του Τουρισμού” στη χώρα μας, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική βιομηχανία.

FDG 8612 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού είναι η Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου του Δήμου Σωτήρας, μέλος της Σχολικής Εφορείας Σωτήρας και διαχρονική Καρναβαλίστρια, Φλωρίνα Ομήρου.

FDG 8790 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Το άρμα του Δήμου Σωτήρας, εμπνευσμένο από την ιστορία του τουρισμού στην επαρχία Αμμοχώστου, από τις χρυσές αμμουδιές της Αμμοχώστου, μέχρι τα καταγάλανα νερά της Αγίας Θέκλας, με τη Βασίλισσα να αναδύεται όπως και ο τουρισμός, μέσα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα στοιχεία της επαρχίας, τον ήλιο, τη θάλασσα, αλλά και τις νέες αναπτύξεις που συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού στοιχείου στον τόπο μας.

FDG 8617 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Οι εκδηλώσεις στον Δήμο Παραλιμνίου για το φετινό Καρναβάλι Αμμοχώστου θα συνεχιστούν το βράδυ του Σαββάτου με τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση στους δρόμους του Παραλιμνίου ενώ θα κορυφωθούν το μεσημέρι της Κυριακής με την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

FDG 8671 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρο Πυρίλλη, οι συμμετοχές αναμένεται φέτος να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, με πέραν των δυόμισι χιλιάδων καρναβαλιστών και πέραν των 30.000 επισκεπτών.

SotiraNews