Άδικη ήττα για την Εθνική μας (photos)

Την τρίτη της ήττα σε τέσσερα ματς δέχτηκε η Κύπρος στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. Η Εθνική ηττήθηκε 3-1 από τη Νορβηγία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το βράδυ της Τρίτης (16/10) και πλέον χάθηκε πολύ έδαφος στην προσπάθεια για καλό πλασάρισμα στον όμιλο.

Με δύο γκολ στο 81’ με πέναλτι και στο 83’, οι Σκανδιναβοί πήραν τους τρεις βαθμούς, σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο. Όμως κάποια λάθη στην άμυνα, έλλειψη προσοχής στα τελειώματα και τα δύο δοκάρια που είχε η ομάδα μας, έφεραν την ήττα.

Το σκορ άνοιξε στο 42’ ο Αλωνεύτης με ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια, όμως η ομάδα δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού μετά από λάθος έξοδο του Κίσσα, ο Χάνγκελαντ ισοφάρισε στο 44’.

Στο 81’ ο Πολωνός ρεφ υπέδειξε πολύ αυστηρό πέναλτι, με τον Ελιουνούσι να βάζει μπροστά την ομάδα του. Δύο λεπτά μετά ο Κινγκ με συρτό σουτ έβαλε τέλος στο ματς.

Στις 23 Μαρτίου το επόμενο ματς της Εθνικής, εντός έδρας με την Ελβετία.

Η εικόνα του ματς
Καλύτερη η Κύπρος στα πρώτα 20 λεπτά, είχε καλή κυκλοφορία και έφτιαξε ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Εφραίμ στο 11’. Στο 22’ οι φιλοξενούμενοι είχαν από την πλευρά τους δοκάρι με τον Φόρεν. Από εκείνο το σημείο οι Σκανδιναβοί πήραν τον έλεγχο, αφού έλεγξαν την μπάλα.

Στο β’ μέρος η Κύπρος επιχείρησε να φανεί επικίνδυνη, έβγαινε γρήγορα στην επίθεση με τους ταχύτατους επιθετικούς, όμως δεν ήταν προσεκτική στα τελειώματα. Η φάση του 76’ ήταν καθοριστική. Ο Εφραίμ μπήκε στην περιοχή πλάγια αριστερά και έκανε το σουτ, με την μπάλα να κτυπά στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Εκεί που η Εθνική συνέχισε την προσπάθεια για το γκολ της νίκης, ήρθαν τα δύο τέρματα για τη Νορβηγία, κόντρα στη ροή του ματς, στο 81′ και στο 83′, τα οποία και έβαλαν τέλος στην προσπάθεια της ομάδας μας.

* Με λάθη σε βάρος της Κύπρου η διαιτησία του Πάβελ Γκιλ, με αποκορύφωμα το πέναλτι που υπέδειξε στο 81’. Στο πρώτο γκολ των Νορβηγών υπήρχε φάουλ πάνω στον Κίσσα.

Γκολ: 42’ Αλωνεύτης / 44’ Χάνγκελαντ, 81’ Ελιουνούσι (πεν.), 83’ Κινγκ
Κίτρινες: 49’ Τζέισον (χάνει τον επόμενο αγώνα), 56’ Ντομπρασίνοβιτς, 71’ Αλωνεύτης / 64’ Ρουντ, 82’ Μπράατεν, 88’ Ρίσε
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

Κύπρος (Νίκος Νιόπλιας): Κίσσας (55’ Γιωργαλλίδης λ.τρ.), Σολωμού, Η. Χαραλάμπους, Ντόσα, Α. Χαραλάμπους (46’ Τζέισον), Ντομπρασίνοβιτς, Νικολάου, Λαμπάν, Εφραίμ, Αλωνεύτης (88’ Μυτίδης), Χριστοφή.
Στον πάγκο έμειναν οι Μάστρου, Αντωνιάδης, Χρήστου, Πάρπας, Αρτυματάς, Βασιλείου, Χαραλαμπίδης, Σωτηρίου και Κωνσταντίνου.

Νορβηγία (Εγκίλ Όλσεν): Γιάρσταϊν, Ρουντ, Ρίσε, Φόρεν, Χάνγκελαντ, Χένρικσεν, Γιένσεν (75’ Μπερίσα), Έικρεμ (90’+ Γκάσι), Μπράατεν, Ελιουνούσι, Σόντερλουντ (46’ Κινγκ).
Στον πάγκο εμειναν οι Πέτερσεν, Χάνσεν, Χόγκλι, Βάελερ, Χάουγκερ, Παρ.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Η ΕΘΝΙΚΗ:
– Με φουλ επιθετικό σχήμα και με ανάλαφρους προωθημένους παρέταξε την Κύπρο ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Χριστοφή ήταν προωθημένος, ο Εφραίμ στο δεξί άκρο και ο Αλωνεύτης στο αριστερό. Ο Λαμπάν έπαιζε επιθετικός μέσος και οι Ντομπρασίνοβιτς και Νικολάου ήταν αμυντικοί μέσοι. Στην άμυνα δεξί μπακ ήταν ο Σολωμού, αριστερό ο Ηλίας Χαραλάμπους και στόπερ οι Αγγελής Χαραλάμπους και Ντόσα Ζούνιορ.
Στο 46’ ο Τζέισον Δημητρίου πήγε κόφτης και ο Ντομπρασίνοβιτς πήγε πίσω στο κέντρο της άμυνας, στη θέση του Α. Χαραλάμπους που αποχώρησε.

TIMELINE:
Α’ ημίχρονο
11’ – Δοκάρι για την Κύπρο. Ο Σολωμού έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Εφραίμ έπιασε την κεφαλιά, με τον Γιάρσταϊν να αγγίζει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και να αλλάζει ελάχιστα την πορεία της μπάλας, στέλνοντας τη στο δεξί κάθετο δοκάρι της Νορβηγίας.
13’ – Αντεπίθεση για τη Νορβηγία, με τον Ελιουνούσι να κάνει το σουτ και τον Κίσσα να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.
16’ – Πολύ καλό συρτό σουτ του Χριστοφή έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιάρσταϊν.
22’ – Δοκάρι για τη Νορβηγία. Ο Φόρεν έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κίσσα.
34’ – Ο Φόρεν τρύπωσε στην πλάτη της κυπριακής άμυνας, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, βρήκε την μπάλα ελάχιστα με το κεφάλι, όμως της έδωσε τροχιά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κίσσα.
39’ – Διπλή καλή ευκαιρία για τη Νορβηγία. Μετά από λάθος του Αγγελή, ο Μπράατεν έκανε το σουτ, με τον Κίσσα να αποκρούει με τα πόδια. Στην επαναφορά ο Γιένσεν, που μπήκε στην περιοχή, σούταρε άουτ.
42’ – ΓΚΟΛ! 1-0, Αλωνεύτης. Προβάδισμα για την Εθνική με ψηλοκρεμαστό σουτ του Αλωνεύτη από δεξιά. Ο Γιάρσταϊν άγγιξε την μπάλα, αυτή κτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Προηγήθηκε πάσα του Χριστοφή.
44’- ΓΚΟΛ! 1-1, Χάνγκελαντ. Γρήγορη ισοφάριση για τους Νορβηγούς. Λάθος έξοδος του Κίσσα, έδωσε την ευκαιρία στον Χάνγκελαντ από κοντά, μετά από προσπάθεια της άμυνας να διώξει, να σουτάρει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα της Εθνικής.

Β’ ημίχρονο
60’ – Ο Ελιουνούσι κατέβασε στην περιοχή και έκανε το σουτ φάτσα με τον Γιωργαλλίδη, με τον Κύπριο πορτιέρο να αποκρούει. Στη φάση δόθηκε τελικά οφσάιντ.
72’ – Ο Γιένσεν πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Γιωργαλλίδη να αποκρούει δύσκολα.
76’ – Δοκάρι για την Κύπρο. Ο Εφραίμ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα να κτυπήσει λίγο στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιάρσταϊν και να περάσει άουτ.
81’ – ΓΚΟΛ! 1-2, Ελιουνούσι (πέναλτι). Λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι από τον Πολωνό ρεφ σε βάρος του Ηλία Χαραλάμπους πάνω στον Τζόσουα Κινγκ. Ο Ελιουνούσι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Γιωργαλλίδη.
83’ – ΓΚΟΛ! 1-3, Κινγκ. Αντεπίθεση για τη Νορβηγία, με τον Τζόσουα Κινγκ να μπαίνει στην περιοχή και με συρτό σουτ να στέλνει την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνιά του Γιωργαλλίδη.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024