Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου της Βουλής στο Λονδίνο

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο οι επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιούσε από προχθές Δευτέρα στη Βρετανική πρωτεύουσα.

21

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο οι επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιούσε από προχθές Δευτέρα στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Δήμαρχο του City του Λονδίνου, κ. Charles Bowman. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πιθανές συνέργειες μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του City, στo πλαίσιo εκδηλώσεων που θα διοργανώσει το Δημαρχείο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, τον Απρίλιο του 2018. Ο κ. Συλλούρης τόνισε ότι η Βουλή μπορεί να ενεργήσει ως καταλύτης, ενθαρρύνοντας αρμόδιους φορείς στην Κύπρο να συμμετάσχουν στις εν λόγω επιχειρηματικές διοργανώσεις. Ο Δήμαρχος Bowman ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη στρατηγική και το πρόγραμμα του City ενώπιον των προκλήσεων και ευκαιριών που αναμένεται να προκύψουν από το Brexit.

Χθες το απόγευμα, εξάλλου, ο κ. Συλλούρης προσφώνησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Κοινοπολιτειακό Συμβούλιο Επιχειρήσεων και Επενδύσεων (Commonwealth Enterprise and Investment Council), παρουσιάζοντας την Κύπρο ως επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο και τη συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Στη συζήτηση, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Λόρδος Marland, συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών και επιχειρήσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρακάθησε, τέλος, χθες βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ηνωμένου Βασιλείου, στο οίκημα της Κυπριακής Αδελφότητας. Στο δείπνο, στο οποίο παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ.κ. Γρηγόριος, ο κ. Συλλούρης παρουσίασε το όραμά του για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το έργο της στα επόμενα χρόνια. Απάντησε δε σε ερωτήσεις που αφορούσαν τόσο στο έργο της Βουλής, όσο και στο κυπριακό πρόβλημα και την παρούσα φάση του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί από το Λονδίνο αύριο το πρωί και αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο αργά το απόγευμα.

Πηγή: ΓΤΠ

 

Πηγή: RIK News