Αποχωρεί από την πολιτική ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

Δεν θα διεκδικήσει καμία θέση για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης

1D02C448 940D 4FD4 93F3 9663EA7FA456

Την απόφασή του να μη διεκδικήσει θέση στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοίνωσε με σημερινή γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Προσωπικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα διεκδικήσω καμία θέση στην ηγεσία του κόμματος. Εργάστηκα σκληρά για δέκα χρόνια σε τρία διαφορετικά πολιτικά πόστα τα οποία από μόνα τους συνέθεσαν έναν μεγάλο πολιτικό κύκλο. Πολιτεύτηκα με γνώμονα την προσφορά και όχι την επόμενη μου μέρα στην πολιτική, γι’ αυτό και δεν δίστασα να συγκρουστώ. Αυτός ο πολιτικός κύκλος έκλεισε, και ο κάθε πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε είναι η ώρα που αποχωρεί», αναφέρει στη δήλωσή του.

Ο Υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, αναφέροντας ότι τώρα είναι η ώρα του απολογισμού του αποτελέσματος των εκλογών, αλλά και της πορείας του ΔΗΣΥ τα τελευταία χρόνια, η ώρα της αυτοκριτικής, για λάθη τα οποία έχουμε διαπράξει, τόσο από πλευράς κόμματος όσο και ως αποτέλεσμα της φθοράς της εξουσίας, παρά τα αδιαμφισβήτητα επιτεύγματα μας.

Στην ανακοίνωση προσθέτει ότι η ανασκόπηση πρέπει να είναι ειλικρινής και εις βάθος, αφού τα αίτια της παρούσας κατάστασης είναι βαθύτερα, αγγίζουν ακόμη και την ταυτότητα της παράταξης, και «θεωρώ πολιτικά μυωπικό, η συζήτηση να περιορίζεται στα όποια λάθη έγιναν μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου των εκλογών».

Προσθέτει ότι οι διαδικασίες έχουν κινηθεί. «Θα εκλεγεί μια νέα ηγεσία που θα πρέπει να οδηγήσει σε εκ βάθρων ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και σε ανανέωση. Ενωτικά, αλλά χωρίς εκπτώσεις όσον αφορά την ταυτότητα ενός κόμματος που είναι ταγμένο να άγει και όχι να άγεται. Του κόμματος που εισήγαγε την έννοια του πατριωτικού ρεαλισμού στο Κυπριακό, του φιλελευθερισμού και της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην οικονομία, και του δυτικού και ευρωπαϊκού προσανατολισμού στην εξωτερική πολιτική», σημειώνει.

Ο κ. Πετρίδης επισημαίνει ότι είναι με βάση αυτές τις αρχές «που οφείλουμε να διαδραματίσουμε το ρόλο της έντιμης – αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα έχει ανάγκη ο τόπος. Χωρίς τακτικισμούς».

Τέλος, στην ανακοίνωσή του ο κ. Πετρίδης ευχαριστεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που του εμπιστεύτηκε σημαντικά πόστα, αλλά και τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την συνεργασία, αυτά τα δέκα πολύ δύσκολα χρόνια. «Παράλληλα, εύχομαι μια επιτυχή διακυβέρνηση στο Νίκο Χριστοδουλίδη, την έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει.

ΚΥΠΕ