Αβέρωφ: Μπορεί να μην είμαι συμπαθής, αλλά είμαι αναγκαίος για την χώρα μας

«Μπορεί να μην είμαι συμπαθής, αλλά είμαι αναγκαίος για την χώρα μας»

C0875A4F 9111 4CC6 911F A83BF28B4BA9

Σε μια μικρή και πολύ ευαίσθητη κυπριακή οικονομία, μια λάθος απόφαση μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, εκτιμώντας παράλληλα ότι κάθε ενίσχυση οφείλει να στηρίζεται στους ώμους μιας εύρωστης κοινωνίας με γερά θεμέλια και με δυνατούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Μίλησε ακόμη για «επιτυχημένη» δεκαετή Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι κάποιοι έδωσαν μάχες και έβαλαν πλάτες για αυτό.

Μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του, το βράδυ της Κυριακής έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως στην Πάφο δεν έρχεται ως επισκέπτης, ενώ είπε ότι όσο και αν τρέχει σε όλη την χώρα, δεν έπαψε ποτέ να εργάζεται και για τους ανθρώπους της Πάφου «με προσήλωση και αγάπη».

«Μπορεί να μην είμαι συμπαθής, αλλά είμαι αναγκαίος και χρήσιμος για την χώρα μας» είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Διερωτήθηκε ακολούθως αν οι Κύπριοι πολίτες είναι έτοιμοι να ρισκάρουν ότι χτίστηκε με θυσίες τα τελευταία δέκα χρόνια και να μπουν στην «καταιγίδα της νέας κρίσης».

Μια δεκαετία πριν «ήμασταν αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κρίση, απομονωμένοι διεθνώς σε μια πορεία εσωστρεφή και αδιέξοδη, η Κύπρος γεμάτη κοινωνικά παντοπωλεία και την ανεργία στο 18% και σήμερα, μετά από μία δεκαετία Δημοκρατικού Συναγερμού και Νίκου Αναστασιάδη, ανακτήσαμε και ενισχύσαμε το βιοτικό μας επίπεδο» είπε.

Συνέχισε, λέγοντας πως είχαμε μια επιτυχημένη Κυβέρνηση ενώ πρόσθεσε πως χωρίς έναν Δημοκρατικό Συναγερμό να την στηρίζει και χωρίς κάποιοι από αυτούς να «δώσουν μάχες και να βάλουν πλάτες» αυτές οι επιτυχίες δεν θα ήταν ίσως δεδομένες.

Μίλησε για ικανοποιητικό δείκτη κοινωνικής πρόνοιας, σημειώνοντας πως όχι μόνο αποκαταστάθηκαν οι αποκοπές στις κοινωνικές παροχές, αλλά έγινε και η «μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση» το ΓεΣΥ.

Είπε επίσης πως έτσι μόνο το κράτος μπορεί να σταθεί αρωγός στους πολίτες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, με συνετές οικονομικές επιλογές που δοκιμάστηκαν από μεγάλες προκλήσεις και πέτυχαν.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στα «μαύρα σύννεφα του πολέμου» που σκεπάζουν την Ευρώπη και συνταράσσουν ακόμα και τις πιο ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες. Είπε επίσης πως η Τουρκία καραδοκεί «από την Θράκη και τον Έβρο, από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο» σημειώνοντας πως θα ήταν «πολιτική αφέλεια» αν και αυτές τις απειλές τις αντιμετωπίσουμε ως ακόμη μια φωτοβολίδα.

Μεταξύ άλλων, είπε πως κάποιοι δεν μπορούν να συγκεράσουν τις απόψεις τους και αντί να έχουν μια ισχυρή ηγεσία που να ηγείται, θα εγκαταστήσουν ένα μηχανισμό επίλυσης διαφορών.

Στην συγκέντρωση παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, Υπουργοί, κομματικά στελέχη, φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πηγή: sigmalive