Αβέρωφ: Χαιρετίζω το μοντέλο, έτσι θέλω την Κύπρο του αύριο

Τη σημασία παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και της στήριξης που το κράτος οφείλει να παρέχει προς όφελος των πολιτών ανέδειξε o υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου

BC0DF721 E814 41B5 A535 37F9EEDD97F3

Τη σημασία παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και της στήριξης που το κράτος οφείλει να παρέχει προς όφελος των πολιτών ανέδειξε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την επίσκεψή του στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα τη Δευτέρα.

Τον κ. Νεοφύτου συνόδευαν η βουλευτής Σάβια Ορφανίδου και ο συνάδελφός της και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος, ενώ από την πλευρά του ιδρύματος παρόντες ήταν η πρόεδρος Πόπη Κανάρη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στις δηλώσεις της μετά την ξενάγηση του κ. Νεοφύτου στους χώρους του ιδρύματος και τη γνωριμία του με μέλη του προσωπικού, η κ. Κανάρη δήλωσε πολύ χαρούμενη για την επίσκεψη του προέδρου του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως η επίσκεψη αυτή δίνει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για τα θέματα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στην εξέλιξή του όλα αυτά τα χρόνια, τα μελλοντικά βήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για να κρατήσει την αξιόλογη θέση στο παγκόσμιο, τόσο σε θέματα αιματογκολογίας, όσο και σε θέματα παιδογκολογίας.

«Θεωρούμε ότι το Καραϊσκάκειο στηρίζεται σημαντικά στον εθελοντισμό, αλλά και στην προσφορά του κοινού και των χορηγών μας, μία όμως σημαντική προσφορά, για την οποία και την ευχαριστούμε, είναι αυτή της Κυβέρνησης. Θέλουμε αυτή η διαχρονική στήριξη να συνεχίσει και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσω θεσμοθέτησης αν είναι δυνατόν», τόνισε η πρόεδρος του ιδρύματος, συμπληρώνοντας πως τα παραπάνω θέματα θα τίθεντο και ενώπιον του κ. Νεοφύτου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε τη διεύθυνση και τη διοίκηση του ιδρύματος για τη σημερινή τους φιλοξενία και τους συνεχάρη, μαζί με το προσωπικό τους, για την εξαίρετη έρευνα και δουλειά που κάνουν εδώ και χρόνια, μέσω της οποίας, όπως είπε, τιμούν πρώτα τον τόπο τους.

«Χαιρετίζω το μοντέλο, έτσι θέλω την Κύπρο του αύριο, όπου οι εξειδίκευση ανήκει στους ειδικούς και το Καραϊσκάκειο είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο», συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως το κράτος μπορεί  με την αγορά υπηρεσιών και τη στήριξη τέτοιων εξειδικευμένων ιδρυμάτων να επιτελεί τον ρόλο του αλλά και παρέχει τις πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες που τις έχουν ανάγκη με πολύ χαμηλότερο κόστος. «Αυτό είναι ένα μοντέλο που πρέπει να εφαρμόσουμε ευρύτερα», τόνισε.

«Κερδίζουμε το στοίχημα του αύριο για όλα τα θέματα μέσα από την έρευνα, τη σωστή καταγραφή των δεδομένων και τη σωστή ανάλυση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, χαρακτηρίζοντας επιπλέον ως θέμα εθνικής προτεραιότητας τη δημιουργία μιας κοινής βάσης δεδομένων με τη συμμετοχή των εξειδικευμένων ινστιτούτων της χώρας, αλλά και κρατικών υπηρεσιών, κάτι που θα πολλαπλασιάσει τη γνώση αλλά και τα αποτελέσματα των ερευνών και την ανάλυσης των δεδομένων.

«Ως εντεταλμένοι εκπρόσωποι του λαού, είναι υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα από τα σωστά ιδρύματα και τους σωστούς ανθρώπους», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.