Αβέρωφ: Η επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας ΔΗΣΥ και οι σκάλες της Εζεκία

«Αυτές τις εκλογές κατεβήκαμε για να τις κερδίσουμε»

3CFC5A95 A078 4EAC 948F 642EB1FCB73C

Στην εκπομπή Χωρίς Περιστροφές φιλοξενήθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για τις ενδεχόμενες συνέπειες στην περίπτωση που δεν περάσει στον Β’ Γύρο.

«Αυτές τις εκλογές κατεβήκαμε για να τις κερδίσουμε. Μην με περάσετε για υπερόπτη αλλά είναι η αυτοπεποίθηση μας ότι θα τις κερδίσουμε (σ.σ τις εκλογές). Απ’ εκεί και πέρα, σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, ως ΔΗΣΥ έχουμε μια ιστορία, είμαστε ένα σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα.

Θα λειτουργήσω θεσμικά όπως προβλέπει το καταστατικό. Έτσι κι αλλιώς το 2023 λήγει η θητεία. Δεν είναι ισόβιες οι θητείες του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Πρόθεσή μου, έτσι κι αλλιώς πιστεύω θα κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά αν συμβεί οτιδήποτε άλλο, πρόθεσή μου είναι να επαναδιεκδικήσω τη θητεία του ΔΗΣΥ», είπε.

Οι σκάλες της Εζεκία

Ο κ.Νεοφύτου ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΑΚΕΛ, σε θέματα Κυπριακού.

«Θεωρώ ταπεινά ότι ήμουν αρκετά δεκτικός.. ο Αβέρωφ ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ίσως στην ιστορία του κομματικού συστήματος δεν έχει άλλο πολιτικό Αρχηγό που ανέβηκε τις σκάλες της Εζεκία, από τον Αβέρωφ Νεοφύτου σε κρίσιμες φάσεις του Κυπριακού».