Χριστοδουλίδης: Το θέμα των αγνοουμένων να τεθεί ως ΜΟΕ

Συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Αγνοουμένων πραγματοποίησε στην Αθήνα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης

1 19

Συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Αγνοουμένων πραγματοποίησε στην Αθήνα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ζητήματος των αγνοουμένων, με τα μέλη της Επιτροπής να εκφράζουν έντονη αγωνία, αλλά και ανησυχία σε σχέση με τη διαδικασία εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, ιδιαίτερα σε συνάρτηση με την πάροδο του χρόνου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, εξέφρασε τη θέση ότι το θέμα των αγνοουμένων, μπορεί να τεθεί ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καθώς αποτελεί ένα ανθρωπιστικό θέμα το οποίο αφορά και τις δύο κοινότητες. Με τη θέση του κ. Χριστοδουλίδη συμφώνησαν και τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης τρόποι διατήρησης της μνήμης ιδιαίτερα στις νέες γενιές, αλλά και υπόμνησης του δράματος των οικογενειών των αγνοουμένων.