Δ. Δημητρίου: Ζητά έρευνα για χρηματοδότηση ΑΚΕΛ από ρωσικό λόμπι για Κριμαία

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς απέστειλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου για δημοσίευμα του OCCRP σύμφωνα με το οποίο ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και το ΑΚΕΛ  για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας

1 53

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς απέστειλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ζητώντας διερεύνηση για δημοσίευμα του OCCRP σύμφωνα με το οποίο ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και το ΑΚΕΛ  για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Δημητρίου αναφέρει«Είχα σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς κ. Χάρη Πογιατζή, όπου του ζήτησα, μέσω της πιο κάτω επιστολής, να διερευνήσει περαιτέρω το δημοσίευμα του OCCRP σύμφωνα με το οποίο ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας. Ανάμεσα στις χώρες που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι και η Κύπρος, όπου γίνεται λόγος για εμπλοκή του ΑΚΕΛ.