Έμφαση στον τομέα της υγείας στον αυριανό απολογισμό της δεκαετίας του ο ΠτΔ

Εμφαση στον τομέα της υγείας θα δώσει στον απολογισμό της δεκαετούς διακυβέρνησής του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

2A43E3F0 373E 411E AFF2 8C0450CCC7FD

Εμφαση στον τομέα της υγείας θα δώσει στον απολογισμό της δεκαετούς διακυβέρνησής του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό  Μέγαρο, τη δεύτερη από μια σειρά εκδηλώσεων-παρουσιάσεων για τον απολογισμό, ανά πυλώνα, της δεκαετούς διακυβέρνησης του, σε συσχετισμό με το Εθνικό Σχέδιο ‘Κύπρος-Το Αύριο.

Κατά την πρώτη παρουσίαση, ανέφερε ο κ. Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε τις πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης για την οικοδόμηση ενός πραγματικού κράτους πρόνοιας, χωρίς αποκλεισμούς, με ισχυρό δίχτυ προστασίας και στήριξης για όλους τους συμπολίτες μας.

Στην αυριανή παρουσίαση, συνέχισε, «ο Πρόεδρος θα αναπτύξει έναν πυλώνα απολύτως συνυφασμένο με την κοινωνική πολιτική, τη δημιουργία δηλαδή ενός σύγχρονου και ανθεκτικού συστήματος υγείας, με ποιοτικές υπηρεσίες θεραπείας και φροντίδας για κάθε πολίτη».

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως σημείωσε ο Υφυπουργός, θα δοθεί στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση προς όφελος των πολιτών, στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως από το 2013 μέχρι το 2022, οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία, σε ποσοστό επί του κρατικού προϋπολογισμού, σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ