Ένταση μεταξύ Αβέρωφ- Χριστοδουλίδη για το «ψέμα» και τη στήριξη Αναστασιάδη

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη

27614D21 86B7 44F9 AD84 A82816FA35B5

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη όταν ο δημοσιογράφος Μιχάλη Παυλίδης ζήτησε από τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει ποιο ήταν το ψέμα στο οποίο αναφέρθηκε.

Παίρνοντας τον λόγο είπε ότι «απόψε τρεις φορές ο Χριστοδουλίδης είπε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ετοίμασε κανένα κείμενο για να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης. Αυτό λέω με κεφαλαία γράμματα πως είναι ένα ψέμα». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Χριστοδουλίδη, ο οποίος απάντησε ότι έχει πει δημόσια ότι ο πρόεδρος έκανε πολλές προσπάθειες για να βρεθεί λύση αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα και δεν δεχόμουν να βρίσκεται υπό πίεση επειδή εγώ δεν αποδεχόμουν να βρεθεί η λύση που πρότεινε ο Αβέρωφ».

Τότε ο Νεοφύτου ανταπάντησε ότι είναι δεύτερο ψέμα, αφού ήταν «πρωτοβουλία του προέδρου και ετοίμασε ιδιοχείρως ένα κείμενο σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει την παράταξη και να μην έχουμε τη διασπαστική κίνηση του Χριστοδουλίδη. Η δική μου θέση ήταν ξεκάθαρη, και όποια πρωτοβουλία ενέκρινε, την ενέκρινα και εγώ».

Με τη σειρά ο Χριστοδουλίδης είπε ότι «η συνάντηση με τον Πρόεδρο έγινε στη Λεμεσό στην κατοικία του Προέδρου, μία ημέρα πριν παραιτηθώ στην παρουσία τεσσάρων προσώπων». Ο Αβέρωφ τότε είπε ότι πρόκειται για τρίτο ψέμα, τονίζοντας ότι μιλάει για τον Δεκέμβριο και όχι για τον Ιανουάριο.

Συνέχισε αναφέροντάς ότι «αυτός είναι ο αυριανός μας ηγέτης. Μιλάμε για τον Δεκέμβριο του 2021 και την προσπάθεια του προέδρου για να παραμείνει το κόμμα ενωμένο και μας μιλά για το Μέλαθρον». Ο Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι πρέπει να σεβαστούμε λίγο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Μαυρογιάννης είπε ότι «οι διαφορές των συναγερμικών υποψηφίων δεν με αφορούν. Νομίζω δεν αφορούν και τον κόσμο».