Επ. Αμμοχώστου: Δυναμική παρουσία Ανεξάρτητων, Κυνηγών και άλλων συνόλων στις βουλευτικές

Αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υποψηφιότητα Νικόλα Προδρόμου και Άννας Θεολόγου για την επαρχία Αμμοχώστου

viber image 2020 11 10 14 55 50 Άννα Θεολόγου, Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Χθες ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία ανάμεσα στο Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών και το Κίνημα Ανεξάρτητων. Μία συνεργασία η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση, πάρθηκε μετά από συλλογική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Κινήματος (75μελές – 15 από κάθε επαρχία).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News αναμένεται η ενεργή συμμετοχή και άλλων οργανωμένων συνόλων στην ενδυνάμωση του καταρτισμού του ψηφοδελτίου ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν η βουλευτής Άννα Θεολόγου θα κατέλθει υποψήφια στην επαρχία Αμμοχώστου και κατά πόσον ο Πρόεδρος του Κινήματος Κυπρίων Κυνηγών ο οποίος κατάγεται από την επαρχία Αμμοχώστου θα είναι εκ των υποψηφίων.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών 

“Αφού μελετήθηκαν όλα τα σενάρια στο παρόν στάδιο, ήταν κοινά αποδεκτό από όλους ότι για να μπορέσουμε να φέρουμε μια πραγματική αλλαγή τόσο στο κυνήγι και στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία, θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες ανεξάρτητες ομάδες ή άτομα τα οποία δεν ανήκουν σε κανένα κομματικό μηχανισμό, χωρίς κανένα χρωματισμό και συμμερίζονται τις απόψεις και τις θέσεις του κινήματος μας.

Το σενάριο να κατέβουμε μόνοι μας στις εκλογές, χωρίς τα απαιτούμενα χρήματα, χωρίς εμπειρία στις εκλογές και χωρίς πλήρες ψηφοδέλτιο 56 υποψηφίων ανά το παγκύπριο, πράγμα αδύνατο ακόμη και για μεγάλα κόμματα, πιθανό να μην οδηγούσε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να λέμε ότι οι κυνηγοί είναι 42 000 αλλά πόσοι από αυτούς είναι νόμιμοι και σωστοί, πόσοι δεν ανήκουν σε παραδοσιακά κόμματα, πόσοι πάνε και ψηφίζουν, πόσοι θα στήριζαν μια τέτοια προσπάθεια όταν δεν εξυπηρετούνται τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ακόμη και να μπαίναμε στην βουλή με το ελάχιστο των 2 υποψηφίων και πάλι το να κάνουμε πραγματική διαφορά θα ήταν δύσκολο.

Απορρίψαμε προσωπικές και συλλογικές προτάσεις ακόμη και με πλούσια ανταλλάγματα για να ενσωματωθούμε σε παραδοσιακά κόμματα, αποφασίσαμε να μείνουμε ακομμάτιστοι και αχρωμάτιστοι μακριά από συμφέροντα, καρέκλες και θέσεις τις οποίες μας είχαν τάξει. Μελετήσαμε σχολαστικά όλες μας τις επιλογές για να πάρουμε την καλύτερη απόφαση, η οποία θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους του Κινήματος και να πετύχουμε αλλαγή για μια καλύτερη κοινωνία σε όλους τους τομείς.

Το Κίνημα έχει κάποιους στόχους και σκοπούς. Οι κυριότεροι είναι να διασωθεί η φύση και το περιβάλλον, τα οποία ξεπουλιούνται και καταρρέουν και κατ’ επέκταση να διασωθεί το παραδοσιακό και νόμιμο κυνήγι το οποίο διδαχθήκαμε από τους παππούδες μας και πατεράδες μας και θέλουμε να το μεταφέρουμε στα παιδιά μας. Παράλληλα, μας ανησυχούν όλοι οι τομείς της κοινωνίας που καταρρέουν, όπως για παράδειγμα η παιδεία, η υγεία, η οικονομία, η δικαιοσύνη.

Μέσα από ένα κοινό μνημόνιο συναντίληψης το οποίο βασίζεται στα σοβαρότερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, έχουμε την δυνατότητα να μπούμε σε έναν αγώνα για να εκλέξουμε αξιόλογα άτομα ως αντιπροσώπους μας.
Το Κίνημα Ανεξάρτητων με το οποίο θα υπάρξει συνεργασία, δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό χώρο, είναι άτομα ανεξάρτητα τα οποία περιλαμβάνουν και κυνηγούς. Είναι νέα άτομα μπουχτισμένα όπως όλους εμάς τους νομοταγείς και ευσυνείδητους κυνηγούς από το σάπιο σύστημα όλων των παλιών κομμάτων, τα οποία μας οδήγησαν στην καταστροφή που ζούμε σήμερα για να εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Το Κίνημα Ανεξάρτητων το οποίο δεν είναι γραμμένο πολιτικό κόμμα, δημιουργήθηκε από αγανακτισμένα άτομα και ομάδες βλέποντας την ολική καταστροφή του τόπου μας. Αυτοί είναι οι Ανεξάρτητοι όπως είμαστε και εμείς ως Ανεξάρτητοι κυνηγοί και ευσυνείδητοι πολίτες.

Αυτή η συνεργασία δεν είναι ούτε προς το συμφέρον του ενός, ούτε του άλλου Κινήματος. Είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας και όλων των νομοταγών και ευσυνείδητων κυνηγών. Δεν υπάρχει επικεφαλής ψηφοδελτίου και η εκλογή βασίζεται αποκλειστικά και μόνο από το εκλογικό μέτρο και τους σταυρούς προτίμησης του κάθε υποψηφίου, είτε αυτός είναι κυνηγός είτε όχι. Όλοι οι υποψήφιοι του Κ.Ε.Κ.Κ θα αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο με το έμβλημα και το όνομα του Κινήματος. Άρα εξαρτάται αποκλειστικά από τους ψηφοφόρους εάν θέλουν να τιμήσουν με την ψήφο τους άτομα του Κινήματος στις επερχόμενες εκλογές, για να δώσουμε το παρόν μας στα έδρανα της βουλής.

Ποιοι δεν θέλουν αυτή την συνεργασία
Αυτή η συνεργασία σίγουρα δεν είναι αρεστή στα μεγάλα κόμματα που βλέπουν ανεξάρτητες ομάδες να ενώνονται με κοινούς σκοπούς και στόχους και πιθανό να επιφέρουν αποτέλεσμα. Το διαίρει και βασίλευε είναι η τακτική τους εδώ και χρόνια.
Αυτή η συνεργασία δεν είναι αρεστή σε άτομα τα οποία δεν βλέπουν συλλογικά το κοινό καλό αλλά μόνο το προσωπικό τους συμφέρον ή την προσωπική τους αντίληψη.

Άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι οι κυνηγοί έχουν και το υγιές και το νόμιμο κομμάτι τους, το οποίο κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασώσει και τη φύση και το περιβάλλον και να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στις νέες γενιές.

Άτομα τα οποία δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι σωστά σκεπτόμενοι άνθρωποι από όλους τους χώρους μπορούν να βρουν λύσεις σε πολλά προβλήματα.

Άτομα που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι εάν δεν συνεργαστούμε, εάν δεν ενωθούμε, απλά θα πετύχουν κάποιοι άλλοι το επιθυμητό αποτέλεσμα και για ακόμη 5 χρόνια θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές και όχι ρυθμιστές.

Η πάσα μορφή φανατισμού αποτελεί εμπόδιο και στην συνεργασία και στην καθαρή σκέψη και στην προσπάθεια βελτίωσης της οποιασδήποτε κατάστασης.

Αν πραγματικά θέλουμε αλλαγή θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη φανατισμούς και προσωπικές απόψεις και να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και καθαρά. Να δουλέψουμε προς μία κατεύθυνση, την κατεύθυνση της αλλαγής.”

 

Famagusta.News