Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν τη δήλωση του ΠτΔ τα κόμματα και οι ανθυποψήφιοι του

1c51111e62fa9c46bd0452261175867e XL

Για επικίνδυνη δήλωση και προσπάθεια του προέδρου Αναστασιάδη να διαψεύσει τον εαυτό του, έκαμε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. 

Θα ήταν πολύ πιο έντιμο, τόνισε ο κύριος Κυπριανού, να παραδεχθεί το λάθος που έχει διαπράξει και να απολογηθεί και όχι να επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από ερμηνείες.

Πρόσθεσε ότι ουσιαστικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί ότι υπάρχει ξεχωριστή ΑΟΖ που ανήκει στους Τουρκοκυπρίους και στην οποία η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξαγάγει τις όποιες έρευνες.

Επικίνδυνη και λανθασμένη χαρακτήρισε τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ο Χρύσης Παντελίδης, εκ μέρους του επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου.
Μιλώντας στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα , ο κύριος Παντελίδης είπε ότι αντί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ανασκευάσει, ουσιαστικά επέμεινε στη δήλωση του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε ο κύριος Παντελιδης, δεν είναι αρθρογράφος για να μεταφέρει τις Τουρκικές θέσεις, αλλά οφείλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να απολογηθεί για μία επικίνδυνη θέση που εξέφρασε, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι με τη δήλωσή του για την ΑΟΖ, νομιμοποιεί την παρανομία και διχοτομεί την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας.
Ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι ο απερχόμενος, κατά την έκφραση του, Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να θέτει ρητορικά ερωτήματα και να τα απαντά με τρόπο που οδηγεί σε επικίνδυνες και καταστροφικές περιπέτειες την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι επικίνδυνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προβαίνει σε δηλώσεις που μπορούν να παρερμηνευθούν είτε εντός είτε εκτός Κύπρου, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζένιος, εκ μέρους του επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα. Είπε ότι ο Πρόεδρος έπρεπε να είχε διευκρινίσει εξ αρχής το γλωσσικό του ολίσθημα και όχι για δύο μέρες οι συνεργάτες του να προσπαθούν να το δικαιολογήσουν.
Πρόσθεσε πως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Τουρκία εντείνει τις προκλητικές τις ενέργειες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, αυτό το θέμα πρέπει να μείνει έξω από τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

 

Πηγή: RIK News