Hλιάδης, Χριστοφίδης και Πρωτοπαπάς – Ο στόχος των ανεξάρτητων υποψηφίων (vid)

Τι στόχο έχουν οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες τους

CFAD17DB CC84 41C2 92ED 954CC507D869

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν οι τρεις υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς οι οποίοι δεν έχουν πίσω τους κανένα πολιτικό μηχανισμό και κλήθηκαν να σχολιάσουν τι στόχο έχουν οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες τους.

Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που κατέθεσε την υποψηφιότητα του, την συνόδευσε και την χαρακτήρισε ως ανεξάρτητη με την έννοια ότι δεν είναι υποψηφιότητα ενός ή περισσότερων κομμάτων. «Είμαι ένας πολίτης με μία παρουσία στα δημόσια πράγματα για σαράντα χρόνια, αισθάνομαι ότι μετείχα στη δημόσια ζωή και ότι αυτήν την ώρα θα μπορούσα να καταθέσω αυτή την υποψηφιότητα. Μία υποψηφιότητα που απευθύνεται στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας, τον πολίτη αυτής της κοινωνίας και τους θεσμούς που συναποτελούνε την κοινωνία»

Με την σειρά του ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι με τους συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει ένα νέο, ριζοσπαστικό σχέδιο για την Κύπρο και σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο αυτό θα πάρει την Κύπρο σε κάποια άλλα μονοπάτια. Σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει αν βοηθήσει τις χώρες που έχουν σοβαρά προβλήματα ή που βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη, για παράδειγμα πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε για την ανοικοδόμηση της Συρίας. «Είμαι υποψήφιος επειδή έχουμε θέσεις για τον τόπο μας, για την περιοχή μας και για την ΕΕ και που πρέπει να κινηθεί».

Από την πλευρά του ο κ. Πρωτοπαπάς ανέφερε πως η δική του υποψηφιότητα έγκειται στο γεγονός ότι η Κύπρος και η Ευρώπη μπαίνει σε μία πολύ άσχημη εποχή και θα το διαπιστώσει ο κόσμος τους επόμενους μήνες. Πολύ άσχημοι μήνες στην ενέργεια, την φτωχοποίηση όλους του λαού της Ευρώπης, ο κόσμος θα έχει ανάγκη της φυσικής του επιβίωσης και όχι να κάνει κάτι καλό για τον εαυτό του αλλά να επιβιώσει. Με αύξηση των ενοικίων, με την έλλειψη οικιστικών μονάδων από του φοιτητές ειδικά στη Λεμεσό και για όλα αυτά φταίει η διαφθορά και το λανθασμένο οικονομικό μοντέλο που είχαμε.

«Ο λόγος που κατέρχομαι ως υποψήφιος με την ομάδα μου είναι να δώσουμε μια τελείως διαφορετική επιλογή στους ψηφοφόρους, οι οποίοι αναζητούν την ελπίδα με την αποφασιστικότητα να καταπολεμηθεί η διαφθορά, να εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με επίκεντρο την πρωτογενή παραγωγή στην Κύπρο. Επίσης στην δική μας υποψηφιότητα προτείνεται μία κατάθεση πρότασης στα ΗΕ για την επιστροφή των κατοίκων της Αμμοχώστου και την ανοικοδόμηση της ως μίας έξυπνης πόλης η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει τα πάντα από την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη».

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση στο βίντεο: