Η «Αμμόχωστος για την Κύπρο» στηρίζει Α. Μαυρογιάννη

Την υποστήριξη του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ανακοίνωσε στην παρουσία του κ. Μαυρογιάννη, ο πρόεδρος του κόμματος «Αμμόχωστος για την Κύπρο»

0405E618 7ABC 499B A3B8 C2A9F72A2EE9

Την υποστήριξη του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ανακοίνωσε στην παρουσία του κ. Μαυρογιάννη, ο πρόεδρος του κόμματος «Αμμόχωστος για την Κύπρο», Πιέρος Κάρουλλας. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μαυρογιάννη με μέλη του πολιτικού γραφείου του κινήματος στο εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε ότι «ήταν μια εξαιρετική συνάντηση για εμάς, πάρα πολύ φορτισμένη συναισθηματικά».

Ο κ. Κάρουλλας είπε ότι ως «Αμμόχωστος για την Κύπρο» έγιναν συναντήσεις και με τους δύο υποψηφίους, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ευχαρίστησε τον κ. Μαυρογιάννη για τη συζήτηση, λέγοντας ότι κύριο μέλημα και έγνοια του κόμματος είναι η λύση του κυπριακού προβλήματος, η ευημερία όλων των πολιτών της Κύπρου, οι ανησυχίες τους για την οικονομία και την πράσινη μετάβαση.

«Θεωρούμε όμως πολύ σημαντικό την εντιμότητα και την αξιοπιστία του υποψηφίου και λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις που είχαμε στο πολιτικό γραφείο και τις διαδικασίες που ακολούθησε το κόμμα μας, αποφασίσαμε ομόφωνα να ταχθούμε δίπλα στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», ανέφερε. Συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται με κριτική διάθεση και χωρίς να δίνεται λευκή επιταγή.

Ο κ. Μαυρογιάννης ευχαρίστησε συγκινημένος τον κ. Κάρουλλα για την υποστήριξη. Δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι πρέπει «για να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δίκαια όλων των εκτοπισμένων μας, των προσφύγων μας, για να μπορέσουμε να βρούμε λύση στο Κυπριακό πρόβλημα που θα επιτρέπει επιτέλους την επιστροφή στην Αμμόχωστο και ταυτόχρονα για την επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας και που κανένα δεν είναι ανεξάρτητο από τα άλλα, είτε είναι οικονομία, είτε είναι η πράσινη ανάπτυξη, είτε είναι η παιδεία μας, είτε είναι ο πολιτισμός». Πρόσθεσε ότι η Αμμόχωστος είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό μας.

Μάλλον σήμερα η ανακοίνωση για τον Υπουργό Οικονομικών

Ερωτηθείς ο κ. Μαυρογιάννης αν θα ανακοινώσει σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών, απάντησε, «μάλλον, ως το τέλος της μέρας». Πρόσθεσε ότι «εγώ δεν είμαι ευτυχής που υπάρχουν αυτές οι πιέσεις για ονόματα. Θα ήθελα περισσότερο να βλέπει και να κρίνει ο κόσμος τις πολιτικές μας θέσεις, την αντίληψη που έχουμε και για την οικονομία της αγοράς και για την πράσινη ανάπτυξη και για το υγιές επιχειρείν και για τη στήριξη κοινωνικών στρωμάτων και την κοινωνική συνοχή, πέρα από κάθε πρόσωπο». Πρόσθεσε ότι το διακύβευμα στον δεύτερο γύρο είναι να επιλέξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει κοινοποιήσει την απόφαση του και στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί, απάντησε ότι «συζητούμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και βεβαίως το ΑΚΕΛ είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της προσπάθειας και έχουμε μια συνεχή ανταλλαγή απόψεων». Ανέφερε ότι οι αποφάσεις ανήκουν «σε εμένα ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ