Κ. Εκπρόσωπος: Για προεκλογικούς λόγους η κριτική για ΑΟΖ

ab5b79c59c3337084e0e868506891be2 XL

Η κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη δήλωσή του αναφορικά με την ΑΟΖ, γίνεται ξεκάθαρα για προεκλογικούς λόγους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στόχος αυτής της κριτικής, είπε, είναι να μην δοθεί η έμφαση που πρέπει στην ιστορική επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία.
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει Κύπριος πολίτης, πολιτικός ή Πρόεδρος που να θεωρεί ότι υπάρχει ΑΟΖ των κατεχομένων.
Η ουσία, πρόσθεσε, είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που αδειοδότησε τεμάχιο της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο αμφισβητείται από την Τουρκία.
Θέλοντας να καταδείξει τον προεκλογικό χαρακτήρα της κριτικής που ασκείται, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπήρξε ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ με τον ισχυρισμό ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποχώρησε από το Κραν Μοντάνα.
Ούτε η τουρκική πλευρά, είπε, δεν έχει ισχυριστεί κάτι τέτοιο.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία, ο κύριος Χριστοδουλίδης επισήμανε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Ριάντ που θα αποδεικνύουν το νέο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

 

Πηγή: RIK News