Και επίσημα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης: “Θα είμαι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων””

"Θα κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε υποσχεθεί... Σέβομαι το ΑΚΕΛ, δεν θα απογοητεύσω τον ΔΗΣΥ, είμαι ευγνώμων στον Νίκο Αναστασιάδη"

20230212203146 952295 exclusive, Εκλογές, Νίκος Χριστοδουλίδης, ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Προεδρικές εκλογές 2023

Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα τα ηνία της χώρας ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνατε.

Με αναδείξατε στο κορυφαίο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας είμαι ευγνώμον για την αγάπη και την εμπιστοσύνη.

Σφίγγω απόψε νοερά τα χέρια όλων σας. Σας κοιτάζω στα μάτια.. και με κάθε ειλικρίνεια σας δίνω απόψε μια υπόσχεση: θα κάνω τα πάντα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας».

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του, όλα τα μέλη της οικογένειάς του στην Κύπρο και τις ΗΠΑ που όλους αυτούς τους μήνες ήταν το στήριγμά του, όπως είπε.

«Στην Κύπρο που οραματίζομαι δεν υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι. Στην Κύπρο που οραματίζομαι θα είμαι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων», ανέφερε.

«Σέβομαι και τιμώ το ΑΚΕΛ, τον κόσμο του.. στέλνω τον απεριόριστο σεβασμό μου και στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε», είπε ο κ.Χριστοδουλίδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω να αναφερθώ ειδικότερα στον ΔΗΣΥ.. στον Πρόεδρό του, την ηγεσία και τον κόσμο του. Μέσα σε αυτή την εκστρατεία ζήσαμε δύσκολες στιγμές σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα τους απογοητεύσω. Μίλησα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, δέχθηκα τα συγχαρητήριά του και θα επιδιώξω να τον συναντήσω το συντομότερο», είπε.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα. «Θα κάνω τα πάντα για να σπάσει το αδιέξοδο, να επαναρχίσει ο διάλογος και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού», σημείωσε.