Πολιτικη

ΚΕ: Αρχή σχολικής χρονιάς εν μέσω καινοτομιών και νέων δράσεων

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει εν μέσω δεκάδων καινοτομιών, μεταρρυθμίσεων και νέων δράσεων, που θα οδηγήσουν σταδιακά στην υλοποίηση ενός σύγχρονου, ανθρωποκεντρικού, δημοκρατικού και συμπεριληπτικού σχολείου, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στην εναρκτήρια δήλωσή του κατά την ενημέρωση του προς τα ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα για 48 και πλέον χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε 119 σχολικές μονάδες παγκύπρια, όπου υπηρετούν πέραν των 7.500 εκπαιδευτικών.

«Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, σε συνθήκες ομαλότητας, εν μέσω δεκάδων καινοτομιών, μεταρρυθμίσεων και νέων δράσεων, που θα μας οδηγήσουν σταδιακά στην υλοποίηση του οράματος μας για ένα σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο», είπε.

Ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρθηκε ενδεικτικά σε δράσεις που αφορούν στην αναδόμηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων και στη μείωση της ύλης, στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και μάθησης, περιλαμβανομένης και της έναρξης εγκατάστασης κλιματιστικών συσκευών, στον εκσυγχρονισμό του Ολοήμερου Σχολείου, στη μετάβαση από την Ειδική στην Ενιαία Εκπαίδευση, στην εισαγωγή παρεμβατικών προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας/παραβατικότητας και του αναλφαβητισμού, στην αναβάθμιση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στη μετάβαση στο ψηφιακό σχολείο, στην περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης και στην περαιτέρω ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Εξήγησε ότι οι προαναφερθείσες δράσεις/μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με το σύνολο των πολιτικών και αλλαγών που προωθούνται για πρώτη φορά τεκμηριωμένα, στοχευμένα και στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων στο εκπαιδευτικό σύστημα, έχουν ήδη επιφέρει νέα πνοή και σημαντική πρόοδο στην παιδεία του τόπου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η έμφαση που αποδίδει η Κυβέρνηση στην παιδεία αποδεικνύεται εμπράκτως μέσω των στοχευμένων επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που ήδη υλοποιούνται.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, «θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στη βάση προγραμματισμού και μέσω του διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την επίλυση χρόνιων ζητημάτων και στρεβλώσεων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τα σχολεία μας να οδεύουν προς την καλύτερη εκδοχή τους και τη δυναμική προοπτικής τους», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Διαφημίζεται απάτη επενδύσεων με δήθεν συμμετοχή επώνυμων προσωπικοτήτων

Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, σε σχέση με διαδικτυακή απάτης, μέσω…

6 Σεπτεμβρίου, 2024

Λετυμπιώτης: Ελάχιστοι Ε/κ έχουν καταφύγει στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»

Απειροελάχιστος είναι ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που έχουν καταφύγει στην "επιτροπή ακίνητης περιουσίας" στα κατεχόμενα…

6 Σεπτεμβρίου, 2024

«Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί, αναμένουμε λύσεις από το κράτος», λέει ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου

Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί και αναμένουμε λύσεις από το κράτος, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο…

6 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΩΤΗΡΑ: Παραδοσιακές και εναλλακτικές συνταγές στο 45ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού

Ανοίγει απόψε Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 8:00μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας τις Πύλες του το…

6 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μαριώ στο Αμφιθέατρο Δερύνειας για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο «Φάρος Ζωής» παρουσιάζει τη Μαριώ στο Αμφιθέατρο Δερύνειας. Ο σύνδεσμος «Φάρος Ζωής» ΑΜΕΑ διοργανώνει…

6 Σεπτεμβρίου, 2024

Αποφάσεις για αφαίρεση 130 κυρτωμάτων-πλατό, λέει Μηχανικός του ΤΔΕ

Έχουν παρθεί αποφάσεις για αφαίρεση 130 μέτρων ύφεσης (κυρτώματα και υπερυψωμένα πλατό), είπε στο ΚΥΠΕ…

6 Σεπτεμβρίου, 2024