Κολοκασίδης: Αποδέχθηκε την πρόταση Αβέρωφ για debate με τη συμμετοχή του λαού

Απάντηση εξέδωσε το Εκλογικό Επιτελείο του Γιώργου Κολοκασίδη στην πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για δημόσια συζήτηση υποψηφίων

7ADE54D0 A358 4F0D 9CE5 544F963AF58F

Απάντηση εξέδωσε το Εκλογικό Επιτελείο του Γιώργου Κολοκασίδη στην πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για δημόσια συζήτηση υποψηφίων.

Το επιτελείο του κ. Κολοκασίδη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εν πάσει περιπτώσει και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, δηλώνουμε ξανά και απερίφραστα ότι ο κ. Κολοκασίδης είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση μεταξύ υποψηφίων με μοναδική προϋπόθεση την τήρηση της αρχής της ισοτιμίας».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

“Σχετικά με την πρόταση σας για διοργάνωση δημόσιας συζήτησης των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας την ερχόμενη Τρίτη, στη Δημοσιογραφική Εστία, στις 17:00, να σας ενημερώσουμε ότι:

Πάγια θέση του κ. Κολοκασίδη ήταν και παραμένει ότι «οι πολίτες έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων» (6 Ιουνίου 2022). Παρά το γεγονός ότι όλα τα Επιτελεία συμφώνησαν στη θέση αρχής για τη διεξαγωγή συζητήσεων στη βάση της ισοτιμίας, εντούτοις στην πράξη αποδείχθηκε το αντίθετο, όχι με δική μας ευθύνη.

Εν πάσει περιπτώσει και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, δηλώνουμε ξανά και απερίφραστα ότι ο κ. Κολοκασίδης είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση μεταξύ υποψηφίων με μοναδική προϋπόθεση την τήρηση της αρχής της ισοτιμίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η απάντηση μας στην πρόταση του κ. Νεοφύτου είναι θετική.

Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η βούληση ενός εκάστου εκ των υποψηφίων, του προτείνοντος συμπεριλαμβανομένου, να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση. Όποιος υποψήφιος αρνηθεί να συμμετάσχει επικαλούμενος οποιεσδήποτε προφάσεις, τότε για σκοπούς δεοντολογίας και ισοτιμίας ζητούμε να παραμείνει κενή η θέση του.

Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε επιθυμείτε.”