«Κτενίζουν» την Κύπρο, ξεκαθαρίζουν τοπία και ενώνουν δυνάμεις

Συνεχίζεται η έντονη προεκλογική διεργασία υποψηφίων και επιτελείων

EC2D14E3 8546 4ED2 BEB0 76A450B28266

Συνεχίζεται η έντονη προεκλογική διεργασία υποψηφίων και επιτελείων. Κύριο θέμα των τελευταίων ημερών είναι οι σκιές που έπεσαν πάνω από τον λόφο του Προεδρικού και την Πινδάρου σχετικά με τη σχέση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και στο κατά πόσο ο πρώτος στηρίζει την υποψηφιότητα του δεύτερου.

Το ζήτημα προέκυψε από την προηγούμενη βδομάδα μετά τις αναφορές του κ. Νεοφύτου στο ΣΙΓΜΑ ότι δημιουργήθηκαν σκιές και δεν δημιουργήθηκαν από οποιαδήποτε συζήτηση σε μια κλειστή συνεδρία, αλλά από δημόσιες δηλώσεις. «Αυτός που έχει την ευθύνη να τις ξεκαθαρίσει δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ενώπιον αυτής της κατάστασης, έχει την ιστορική ευθύνη για την υστεροφημία του, τον τόπο και την  παράταξη».

Η αρχική αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν ότι δεν είναι η στιγμή να ασχοληθεί με τα προεκλογικά, εντείνοντας τις φήμες.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέδωσε γραπτή απάντηση στην οποία ανέφερε ότι «μοναδική έγνοια έχω την διατήρηση της ενότητας της ιστορικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού». Στην ίδια επιστολή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωνε ότι θα εκφράσει τις θέσεις μου δια αυστηρά προσωπικής επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ.

Την Τετάρτη (2/11) πραγματοποιήθηκε συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο Προεδρικό, ενώ το ίδιο βράδυ οι δύο τους συναντήθηκαν στην εκδήλωση της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων στη Λευκωσία. Ο Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στην εκδήλωση ανέφερε ότι «δεν νομίζω να είναι η πρώτη φορά που μέσα σε μια οικογένεια μπορεί να επισυμβαίνουν και κάποια προβληματάκια. Το θέμα είναι η αγάπη προς την πατρίδα, η αγάπη προς μια παράταξη που συνεισέφερε και συνεισφέρει στην πατρίδα, να παραμένει ενωμένη, δυνατή και να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει αυτά που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την ομιλία του ανέφερε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο ενδιάμεσος χώρος επιχειρεί να διεμβολίσει και να διασπάσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Το επιχείρησαν το 2008, με τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Δεν τα κατάφεραν. Και ψήφισαν Χριστόφια. Το επιχείρησαν το 2018, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Και πάλι δεν τα κατάφεραν. Και επανέρχονται το 2022». Πρόσθεσε πως σήμερα, ενοχλεί και πάλι, που ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέρχεται θεσμικά και δημοκρατικά. Με τον Πρόεδρό του.

Επιπλέον, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε χθες (2/11) τα γραφεία του κλάδου του αστυνομικού σώματος «Ισότητα».

Δημοσίευσε τις προτάσεις του για ισότητα των δύο φύλων ο Νίκος Χριστοδουλίδη

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης τις προτάσεις του για την προώθηση της Ισότητας μεταξύ Γυναικών και Ανδρών. Μεταξύ των προτάσεων είναι οι διορισμοί που άπτονται των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελούνται 50%-50% γυναίκες και άνδρες και η προώθηση ισότιμης συμμετοχής σε όλες τις τεχνικές επιτροπές και ομάδες εργασίας που αφορούν στο Κυπριακό.

Ακόμη, παρουσίασε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου τις θέσεις του για τον τουρισμό. Η ενίσχυση της στρατηγικής τουρισμού 2030, η δημιουργία φορέα προβολής και η ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας και των κυπριακών προϊόντων, είναι μεταξύ των θέσεων.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τη Δευτέρα τα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, του Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Φορολογίας, καθώς και του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντας όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ άκουσε και κατέγραψε εισηγήσεις για το πως αυτά τα τμήματα μπορούν να γίνουν πιο αποδοτικά προς όφελος των πολιτών.

Μαυρογιάννης: Παρουσία σε δικοινοτικό τουρνουά και συναντήσεις στην επ. Λάρνακας

Στην επαρχία Λάρνακας και στην κοινότητα της Ξυλοφάγου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υποψήφιος Πρόεδρος, Ανδρέας Μαυρογιάννης.  Σε ομιλία του σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης, ενώ είπε πως η απερχόμενη κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι παραδίδει μία καλύτερη Κύπρο, «η πραγματικότητα είναι όμως ότι, η δεκαετής διακυβέρνηση που έχουμε περάσει, μόνο ντροπή προκαλεί στους πολίτες και ειδικά στις νέες γενιές».

Ακόμη, ο κ. Μαυρογιάννης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής όπου συζητήθηκε το ζήτημα του Ακάμα, αλλά και η ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης στη χώρα.

Ο κ. Μαυρογιάννης βρέθηκε την Δευτέρα στο τουρνουά τένις, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων αθλητών. Εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο δικοινοτικό τουρνουά τένις και επεσήμανε την μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε κάνουν πρεμιέρα τα διακαναλικά debate με καλεσμένους τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.