Νικόλας: Ο ΔΗΣΥ μας έστησε στο εκτελεστικό απόσπασμα- Οι αντιφάσεις του Αβέρωφ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος

4C513201 9835 4B51 A79C D2AD0D0AE043

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και μίλησε για τις προεδρικές εκλογές και την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αρχικά, αφού εξέφρασε ικανοποίηση για την επιλογή στήριξης στον Χριστοδουλίδη, η οποία «δικαιώνεται μέρα με τη μέρα». Διευκρίνισε ωστόσο δεν πρέπει να θεωρηθεί κανένας ψηφοφόρος δεδομένος, αφού οι τέσσερις μήνες μέχρι τις εκλογές είναι μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια χαιρέτισε την απόφαση του πολιτικού γραφείου της ΔΗΠΑ για συμπόρευση με Χριστοδουλίδη.

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα περί μηχανισμό επίλυσης διαφορών των κομμάτων που στηρίζουν τον Χριστοδουλίδη, απάντησε ότι «είναι αστείο, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο Μόνος  μηχανισμός επίλυσης διαφορών που μας ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός επίλυσης προβλημάτων των πολιτών και αυτός ο μηχανισμός θα είναι η διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη».

Άφησε αιχμές για τον ΔΗΣΥ, αφού μόλις πήραν απόφαση για στήριξη Χριστοδουλίδη «μας έβαλαν μπροστά από το εκτελεστικό απόσπασμα και νομίζω ότι όλοι μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο το κάνει. Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε κάποιες αντιφάσεις έτσι χαλαρά. Για παράδειγμα το Κυπριακό. Δεν διστάζω να πω ότι με τον Χριστοδουλίδη είχαμε διαφορές στο Κυπριακό. Όμως επιλέγουμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που συμφωνούμε για το μέλλον. Εκεί που ομολογώ σύγχυση είναι όταν ακούω τις δηλώσεις Νεοφύτου στο Κυπριακό. Συμφωνεί με τους χειρισμούς Αναστασιάδη στο Κρανς Μοντανά ή διαφωνεί;». Επίσης, έκανε αναφορά στο πλαίσιο Γκουτέρες, αναφέροντας ότι ο Αβέρωφ θέλει να το υπογράψει ως στρατηγική συμφωνία. «Συμφωνεί ή διαφωνεί με τον Νίκο Αναστασιάδη;».

Αναλυτικά οι δηλώσεις: