Νίκος Αναστασιάδης: Τι κρατά ως υστεροφημία του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος ερωτήθηκε και για τη στάση που τήρησε ανάμεσα στους υποψήφιους

1958F62E 2FD3 49B0 8AE7 E52B591CB3AE

Την τελευταία του συνέντευξη στο κρατικό κανάλι παραχώρησε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος ερωτήθηκε για τη στάση που τήρησε ανάμεσα στους υποψήφιους.

«Η θέση μου ήταν καλά γνωστή και προς τους δυο κατά τη διάρκεια των προσπαθειών αποφυγής αυτού του φαινομένου που καταγράφεται σήμερα.

Έχω πει και στον πρώην ΥΠΕΞ, έναν από τους καλούς μου συνεργάτες τον Νίκο Χριστοδουλίδη ότι τυχόν διεκδίκηση και από εσένα της Προεδρίας, θέλω να γνωρίζεις ότι οι επιλογές μου δεν είναι άλλες αλλά μια, η στήριξη του Προέδρου της παράταξης αν και εφόσον αυτός διεκδικήσει. Ήμουν ξεκάθαρος, σαφέστατος, εντιμότατος».

Ερωτηθείς ως προς το τι θέλει να κρατήσει ως υστεροφημία, είπε πως το γεγονός ότι η Σύνοδος του Κραν Μοντανά ήταν η μεγαλύτερη και πιο επιτυχής προσπάθεια επίλυσης. «Κατατέθηκαν χάρτες, το περίγραμμα του ΓΓ, ηγέρθη για πρώτη φορά του θέμα της ασφάλειας.

Ήταν μια προσπάθεια που αν η Τουρκία πραγματικά επεδίωκε λύση, εύκολα θα επιτυγχάνετο. Εκείνο που με ρώτησε ο κ.Τσαβούσογλου (σ.σ τον Σεπτέμβρη του 2018 του είπα ότι τα δυο κράτη δεν θα γίνουν αποδεκτά από κανέναν) μου είπε για συνομοσπονδία.. (σ.σ του ανέλυα την ιδέα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας. Του είπα ότι η συνομοσπονδία προβλέπει δυο κράτη και συνεπώς πάλι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Αυτό παρεξηγήθηκε. Πρόσθεσε ότι σημαντικές ήταν και οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν και μίλησε για το ΓεΣΥ, το ΕΕΕ».

Το πιο κάτω απόσπασμα της συνέντευξης προβλήθηκε στην μεσημεριανή εκπομπή του κρατικού καναλιού.