Οι πέντε προτεραιότητες του νέου υπουργού Εργασίας

Στο όραμα και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε ο Γ. Παναγιώτου στην Επιτροπή Εργασίας

41F114E2 8A46 4872 88E1 A320CAB2699A

Στο όραμα και στις πέντε προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου στην πρώτη του παρουσία σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, η οποία διήρκησε τρεις ώρες.

Ο κ. Παναγιώτου είπε ότι το όραμα του Υπουργείου επικεντρώνεται σε δύο πυλώνες που είναι η συνοχή της κοινωνίας και η ανάπτυξη της οικονομίας.

«Αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος καθώς για να μπορεί η οικονομία να αναπτύσσεται πρέπει η κοινωνία μας να είναι συνεκτική». Δηλαδή, όπως εξήγησε, «να μπορούν οι άνθρωποι να είναι καλοί πολίτες, πρόθυμοι και εργατικοί όταν αντιλαμβάνονται πως το κράτος τους, τους αγαπά και τους στηρίζει έτσι ώστε να μπορούν να παράγουν και η οικονομία να αναπτύσσεται».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του, ο Υπουργός Εργασίας είπε πως αυτές είναι η διασφάλιση της εργατικής ειρήνης, η ρύθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, η διασφάλιση δίκαιων και ικανοποιητικών απολαβών, η ασφάλεια, η υγεία και η αξιοπρέπεια στην εργασία και το πιο σημαντικό με την έννοια ότι είναι το πιο αναπτυξιακό, που είναι η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Απευθυνόμενος στους Βουλευτές, ο κ. Παναγιώτου τόνισε πως έχει «απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων» αναλαμβάνει και έχει επίσης «απόλυτη συναίσθηση της σημασίας που έχει η μεταξύ μας συνεργασία τόσο σε επίπεδο προσωπικό, αλλά κυρίως σε επίπεδο θεσμικό».

«Αποστολή μας είναι να παραδώσουμε την εξουσία που σήμερα διαχειριζόμαστε, καλύτερη από ό,τι την αναλάβαμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ως εκ τούτου, «είναι σημαντικό να είμαστε σε επικοινωνία, σε συνεννόηση και να συνεργαζόμαστε καθότι η διάκριση των εξουσιών στην χώρα μας είναι τέτοια που το επιβάλει και το σύστημα μας είναι τέτοιο που προϋποθέτει τη μεταξύ μας συνεργασία και συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα».

«Για το καλό των πολιτών και της χώρας θα υπερβαίνουμε όποιες άλλες παραμέτρους», είπε ο κ. Παναγιώτου, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα του να συμμετέχει τακτικά στις συνεδρίες της Επιτροπής.

Πρόσθεσε ότι «όταν έχουμε διαφωνίες, αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου ούτε είναι κακό καθώς μπορούμε να κάνουμε διαφορετικές αναλύσεις αλλά πιστώνουμε ο ένας τον άλλο με καλή πίστη και με καλή διάθεση».

Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία του για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Επιτροπής «να αφιερώνουμε χρόνο εκ των προτέρων» και «να επενδύουμε χρόνο μαζί» για «να καταλαβαίνουμε γιατί διαφωνούμε όταν διαφωνούμε».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Καυκαλιάς διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι η Επιτροπή θα συνεργαστεί μαζί του «στον βαθμό που μπορεί να συμβάλει εποικοδομητικά στο να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, ο τόπος και οι εργαζόμενοι».

ΚΥΠΕ